World Cup Trot läggs ner

avKanal75

TRAV

”Vi hade inget val”

Det blir inget World Cup Trot i år.

Storloppsserien läggs på is sedan Jägersro inte hittat några samarbetspartners.

– Intresset från de andra banorna har varit svalt så vi hade inget val, säger Jägersros sportchef Mats Ahlqvist.

World Cup Trot startade 1995 som ett samarbete mellan Jägersro, Solvalla och tyska Gelsenkirchen. Tanken var att knyta till sig de bästa travarna i Europa genom att locka med bonus för den som vann flera deltävlingar. Under årens lopp har serien haft flera olika konstellationer och expanderat till andra sidan Atlanten, men alltid med Jägersro och Hugo Åbergs Memorial som nav.

Efter tolv år läggs serien, åtminstone tillfälligt, ner.

– Eftersom San Siro ska anordna Europaderbyt i år tyckte italienarna sig inte ha råd att vara med. Och när det inte fanns samma intresse som förra året från USA och Kanada bestämde vi oss för att ställa in i år, berättar Mats Ahlqvist som inte tror att World Cup Trots frånfälle kommer att påverka Hugo Åbergs Memorial som körs tisdagen 29 juli.

– Åbergs står starkt i sig själv också. Eftersom det är V75 också kommer den tävlingsdagen att bli den största i Jägersros historia sett till prispengar.

Zoogin och Varenne tog bonusen

Två gånger under årens lopp har bonusen utfallit. Till Zoogin som 1996 vann alla tre avdelningarna och belönades med 500 000 tyska mark. 2002 var Varenne ännu värre då han med fyra raka segrar säkrade lika många euro och hade fått det dubbla om han även tagit hem den sista deltävlingen i Montreal.