Mejla

Stefan Hedmark

Första trailern för Fantastiska vidunder 2

Här gör en ung Dumbledore entré

Publicerad:
Uppdaterad:

TRAILER. Dags att greppa trollspöt hårt, för nu har en första trailer inför ”Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott” susat in.

Och då får vi en första titt på Jude Law som en ung Dumbledore.

Det blev biosuccé när ”Fantastiska vidunder” hade premiär hösten 2016, och inte undra på. Efter alla böcker och filmer om Harry Potter skulle man kunna tro att en mättnad hade infunnit sig, men i stället ville fansen ha mer.

J K Rowling skapade då en historia som utspelade sig före Harry Potter-böckerna och rörde sig i samma värld, men med nya huvudrollsfigurer.

Fortsätter där ettan slutade

I uppföljaren möter vi återigen magikern Newt Scamander (Eddie Redmayne) och Tina (Katherine Waterston) som han lärde känna i första filmen. ”Fantastiska vidunder 2” fortsätter där ettan slutade, med att den ondskefulle magikern Gellert Grindelwald (Johnny Depp) tillfångatogs.

Men han flyr och det är då den mäktige Albus Dumbledore (Jude Law) tar steget in i handlingen och får hjälp av Newt i jakten på Grindelwald.

1 av 4 | Foto: Warner
Eddie Redmayne som Newt Scamander.

Väldigt tjusig trailer som publikfriande nog tar oss tillbaka till Harry Potters gamla jaktmarker, Hogwarts. Nog kan man även se framför sig hur Laws Dumbledore kommer att åldras fint in i den patriark som Richard Harris och Michael Gambon spelade i Harry Potter-filmerna.

Depp hålls i bakgrunden

Grindelwald själv dyker upp som hastigast, men hålls lite i bakgrunden. Säkert för att bygga mystiken och spänningen kring skurken – men kanske också med tanke på att det har varit diskussioner kring hur lämpligt det är att ha en skådespelare som är anklagad för att ha misshandlat sin ex-hustru i rollen.

Efter Metoo-uppropet i höstas var det något som både Rowling och regissören David Yates funderade över, enligt Independent, men i december släppte Rowling ett uttalande där hon uttryckte stöd för Depp i rollen som Grindelwald.

”Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott” har svensk biopremiär den 16 november.

Av: Stefan Hedmark

Publicerad:

LÄS VIDARE