Klart: De får ta hand om superfinalen

Banchefen: ”Fantastiskt rolig nyhet”

Nuncio vann finalen i Trotting Masters 2016, som då kördes i Oslo och På Bjerke.

I dag blev det klart: Östersundstravet blir de som får arrangera finalen i Trotting Masters 2018.

Detta efter en tuff urvalsprocess där många slogs om den prestigefulla tävlingen.

– Fantastiskt rolig nyhet för oss, säger banchefen Jan Quicklund.

Trotting Masters är serien för den yppersta världseliten. Den samlade prissumman i finalen ligger på 400 000 euro – vilket gör det till ett av de större loppen i världen. Finalen 2018 kommer gå i Sverige, som Trav365 tidigare rapporterat, och det blir alltså Östersundstravet som blir arrangör, där samtliga banor i Sverige hade chansen att ansöka.

Samlar poäng

Vilka hästar som gör upp avgörs av en Europarankning som bygger på poäng som hästarna har samlat på sig i utvalda storlopp runt om i Europa. De tolv hästar som tjänat mest poäng under säsongen 2017-2018 blir de som kommer få äran att ställa sig på startlinjen.

– Vi är etablerade i en region med en lång trav- och hästhistoria, säger travbanechef Jan Quicklund.

"Vi har flera anläggningar i världsklass"

– Östersund har lagt ner stort engagemang i sin ansökan och jag är övertygad om att de kommer att bjuda på en spännande upplevelse för såväl aktiva som publiken. För oss på svensk Travsport har det varit glädjande att se det stora intresset för att ta sig an ett sådant internationellt evenemang, vilket visar att vi har flera anläggningar i världsklass, säger Johan Lindberg, generalsekreterare för Svensk Travsport.

Felix Björklund