”Får hatmejl när jag försvarar Northug”

Av: Marcus Leifby

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

SVT:s krönikör och skidkommentator tror på norsk kross i VM

SVT:s expert Jonas Karlsson försvarar Northug - och ställer upp på oväntad bild i norska Dagbladet.
Foto: SCANPIX
SVT:s expert Jonas Karlsson försvarar Northug - och ställer upp på oväntad bild i norska Dagbladet.

En överförfriskad, segerrusig och uppblåst norsk supporter?

Nej, det är SVT:s krönikör och skidkommentator Jonas Karlsson som poserar i Norges färger – och nu kallar han sig själv för landsförrädare.

På torsdag börjar skid-VM i Holmenkollen strax utanför Norges huvudstad Oslo – ett VM som på många sätt även kommer att bli en hetsig nordisk match-i-matchen mellan Norge och Sverige.

Poserar som norsk supporter

Störst är rivaliteten mellan Petter Northug och de svenska herråkarna och även om de svenska åkarna, både på herr- och damsidan, visade toppform i helgens världscuptävlingar i Drammen så tror SVT-profilen Jonas Karlsson på en norsk kross i VM.

I en intervju med norska Dagbladet tippar Karlsson att Norge tar nio guld i VM – och Sverige bara ett, en guld som bärgas i herrstafetten.

Karlsson poserar även på bild i tidningen med Norge-flagga i handen och en vikingahjälm i de norska färgerna.

SVT-kommentatorn berättar att han även brukar få hundratals hatmejl i månaden från svenska tittare när det har gått bra för Petter Northug och när Karlsson pratat väl om norrmannen.¨

”Kan komma hundratals mejl”

– Det är många svenskar som har skickat hatmejl. Jag begriper inte hur man kan reagera så starkt på Northugs sätt att vinna skidlopp på. Bara för att han hänger med i täten och vinner i en spurt skulle han vara osportslig?, frågar sig Karlsson.

– Inom loppet av en månad kan det komma hundratals mejl. Men de kommer bara när Northug vinner. Om han kommer tvåa eller tre är det ingen som bryr sig.

Det lär inte bli bättre stämning i inkorgen efter bilderna i norska Dagbladet.

” Här i Norge vet man mycket väl vad en Quisling är. En landsförrädare. I dag föddes en svensk Quisling. Jag. Jag vet inte om jag kommer att kunna återvända till Sverige efter publicering”, skriver han i sin blogg.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN