Anna Holmlunds glädjebesked – kan gå av egen kraft

Går upp för trapporna till lägenheten: ”Wow!”

avDaniel Sörensen

Hon har en lång väg att gå – men nu har hon i alla fall börjat göra det av egen kraft.

I dokumentärserien ”En annan Anna” får vi se när skicrosstjärnan Anna Holmlund tränar för att komma tillbaka efter sin olycka – bland annat genom att gå uppför trappor.

– Anna gör framsteg, berättar Holmlunds assistent Marika Andersson.

Det är snart två år sedan skicrosstjärnan Anna Holmlund, 31, kraschade på träning och slog sig allvarligt.

Sedan den dagen har hon kämpat för att rehabilitera och hitta tillbaka till en normal vardag.

I dokumentärserien ”En annan Anna”, producerad av bolaget Assistans för dig får vi följa Holmlunds framsteg. I det senaste avsnittet ser vi hur hon, med lite hjälp, börjat gå uppför trapporna till den egna lägenheten på nionde våningen.

– Det började nog i somras. I juni någon gång kanske. Anna bor ju på nionde våningen, så det är ett gäng trappor. Och hon fick för sig att hon skulle gå i trapporna, och då kände man: “Jaha, gå i trappor…”. Men vi testar. Vi brukar ju testa allt, berättar Anna Holmlunds assistent Marika Andersson i avsnittet.

”Får den där ståpälsen”

I somras berättade Holmlund själv att hon börjat gå på egen hand igen – åtminstone med lite hjälp.

”Jag kan gå! Nästan i alla fall! Och det är bara tack vare Edi och pappa! Så tack så mycket! Tack!! Tack!! Det betyder mycket för mig!!”, skrev hon i ett Instagram-inlägg.

I det nya avsnittet av ”En annan Anna” får tittarna se hur Holmlund fortsätter att träna på att gå igen. Hon kan nu förflytta sig fram själv på kortare sträckor.

– Anna gör framsteg. Det är kanske inte varje arbetspass, men säkert tre gånger i veckan som man känner: “Wow!”, och får den där ståpälsen som Gunde skulle ha sagt, säger Marika Andersson.

Se alla avsnitt av ”En annan Anna” genom att trycka på länken.

ARTIKELN HANDLAR OM