Stenmarks skämt fick alla att skratta

VM i Åre 2019: Legendaren rev ner applåder från scenen

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

ÅRE. Ingemar Stenmark gillar inte uppmärksamhet. 

Men under Lindsey Vonns avskedsfest greppade legendaren micken och rev ner skratt och applåder med sitt skämt. 

Lindsey Vonn ville ha Ingemar Stenmark på plats under karriärens sista lopp. Då ändrade legendaren sina planer och kom till Åre tidigare än han tänkt. 

Vonn uppskattade gesten. 

– Han är en man av få ord, men han är väldigt lugn och vänlig och snäll. Det betydde så mycket att ha honom i målfållan i dag för han är en ikon och en legend, säger hon. 

Vonn lyckades inte slå Stenmarks rekord på 86 världscupsegrar, men enligt svensken hade det inte spelat någon roll om hon gjort det.

– Jag bryr mig inte om mitt rekord. Så fort någon är nära mitt rekord som Lindsey ser jag mitt namn i tidningarna. Jag såg mitt namn i Los Angeles Times en gång, vilket är fantastiskt på ett sätt men jag gillar inte publicitet så det är bra och dåligt, säger han.

”Gav mig inte skidor gratis”

Stenmark gick upp på scenen under Vonn och Aksel Lund Svindals avskedsfest. Partyt arrangerades av ett skidmärket Head och då passade Stenmark på att dra ett skämt. 

– Jag åkte på Head innan jag bytte till Elan, men Head gav mig inte skidor gratis. Det var därför jag bytte till Elan, sa Stenmark. 

Skämtet möttes av såväl skratt som applåder och skidmärkets ägare lovade Stenmark att de skulle kunna ordna det för framtiden. 

 

LÄS MER: VM i Åre 2019 – allt om alpina mästerskapet

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Alpina världscupen – guide med alla tävlingar

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

Publicerad:

LÄS VIDARE