Hyllas – efter 15 år

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Det tog femton år.

Sedan fick trotjänaren Per Karlsson sin första egna ramsa.

– Jag är jättestolt. Jag tappar lite fokus på spelet när jag lyssnar på den, säger mittbacken efter 4–0 mot Dalkurd.

15 år i AIK:s A-trupp. Över 300 matcher. Ändå tog det fram till 2018 för trotjänaren och publikfavoriten Per Karlsson att tillägnas en egen ramsa.

Nu har han alltså fått en. Tusentals tillresta AIK:are stämde upp i en sång för sin mittback när AIK krossade Dalkurd med 4–0.
"Spelare kommer och går, men du krigar vidare år efter år. Ger allt för vårt lag, kämpar varje dag. Pertan du är en av oss" sjöng supportrarna.

Rörd – och blyg

Efteråt var Karlsson rörd.

– Jag är väldigt stolt. Den är jättefin. Jag lyssnar på den under matchen och kan faktiskt inte hjälpa att jag tappar lite fokus på spelet.

Men att efter matchen gå fram till läktaren och sjunga den tillsammans med fansen pallar han inte med.

– Jag är inte helt bekväm med det, faktiskt, säger "Pertan" blygt.

”Det var på tiden”

Lagkamraterna var glada över fansens hyllningsramsa.

– Det var på tiden. Han har spelat där i 15 år och gjort 300 matcher, då ska man såklart ha en egen ramsa. Pertan är en kille som bara kör och aldrig gnäller. Det är en fin lagkamrat som vunnit SM-guld en gång tidigare och förhoppningsvis får han sitt andra nu i år.

Allsvenskans bästa försvar

Per Karlsson är också given ledare i allsvenskans starkaste försvar på många år. AIK har bara släppt in 13 baklängesmål på 24 matcher.

– Vi räknar inte antal insläppta mål längre, vi räknar antalet skott som vi får emot oss. Det är ju så vi får göra när vi håller nollan.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE