Finländarens härliga comeback

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Jari-Matti Latvala vann Portugals VM-rally

Jari-Matti Latvala.
Foto: TT
Jari-Matti Latvala.

Jari-Matti Latvala är tillbaka.

Han vann Portugals VM-rally – före två teamkollegor.

– Det var en mycket viktig seger, säger han.

Volkswagen dominerade det spnnande rallyt i Portugal, vann gjorde finländaren Jari Matti Latvala. I mål skiljde det 28, 6 sekunder mellan Latvala och Andreas Mikkelsen som var trea. Mellan dem klämde den regerande världmsästaren Sebastien Ogier in sin VW.

– Det var en mycket viktig seger! Inte bara för mig utan för hela teamet. Det var rätt reaktion efter det dåliga resultatet i Argentina, säger Latvala.

– För mig personligen var det viktigt att komma tillbaka och ta poäng efter min långa period utan - och att göra det med en vinst är häftigt. Det var en spännande kamp med Sébastien som verkligen satte oss under press. Men jag stod emot vid de kritiska tillfällena. Tack till teamet som jobbat och stött mig när det inte gått så bra på senare tid. Nu ser jag fram emot kommande rallyn.

Ogier kvar i ledning

Ogier behåller ledningen i VM, färe Mikkelsen. Latvala avancerade från plats nio till plats fem i mästerskapet.

– Från min synpunkt som förare var det kanske ett av mina bästa rallyn, säger Ogier.

– Andraplatsen ökar vår ledning i VM-tabellen. Det är viktigt. Grattis till Jari-Matti som var särskilt stark på den näst sista specialsträckan. Jag skulle naturligtvis helst ha vunnit och tagit min femte seger och kommit upp jämsides med Markku Alén men det var inte värt att riskera allt. Världsmästerskapet är fortfarande vår prioritet.

Pontus Tidemand slutade på plats tre i WRC2.

- Helt fantastiskt att få sluta på pallen i min allra första tävling med Fabia R5. Det här överträffade mina egna förväntningar och jag är verkligen nöjd, säger han.

Dakarspecialisten Nasser Al-Attiyah vann klassen WRC2 före Esapekka Lappi. Tidemand var närmare 38 sekudner efter segraren.

Publicerad: