Stenson sist(!) efter mardrömsrunda

Av: Rasmus Hammarström

Publicerad:

77-rundan i Dubai – årets sämsta notering

Stenson hade anledning att se bekymrad ut i Dubai.
Foto: AP
Stenson hade anledning att se bekymrad ut i Dubai.

Henrik Stenson kom till tourfinalen med målet att för tredje året i rad ta hem seger i Dubai.

Den förhoppningen grusades dock direkt den första dagen.

Efter en 77-runda ligger han sist(!) i tourfinalen.

Världssexan Henrik Stenson vann tourtävlingen i Dubai 2013 och 2014. Nu hade han chansen att vinna tävlingen för tredje året i rad när tourfinalen skulle avgöras på Europatouren. Den förhoppningen levde dessvärre inte längre än till den första dagen.

Efter bogey på 15:e hålet, trippelbogey på 16:e och bogey på 17:e gick segerchanserna med största sannolikhet upp i rök. När han lämnade greenen efter 18:e hålet var det med en 77-runda som resultat.

Det betyder att han efter den första dagen är elva slag efter ledande kvartetten Marcus Fraser, Ian Poulter, Andy Sullivan och Martin Kaymer. Svensken ligger dessutom sist(!) i tävlingen, på en delad 58:e plats.

Årets sämsta runda

Henrik Stenson hade visserligen redan innan tourfinalen ingenting att göra med totalsegern i Europatouren, men att ta en tredje raka seger i Dubai - det kan han nog glömma. Han räknar även med att tourfinalen snart är över för hans del.

– Jag ser det positiva i att jag är färdig tidigt i morgon och kan åka till hotellet och träffa mina barn som jag inte sett på en månad. Jag spelade okej men en trippel på 16:e hjälper ju sällan till, säger Henrik Stenson till Svensk Golf.

Noterbart är att detta är Henrik Stensons sämsta runda sedan WGC-tävlingen HSBC Champions i november förra året. På den tredje rundan blev det då 81 slag för svensken.

Bästa svensk är Kristoffer Broberg som gick runt på 70 slag. Han ligger på delad 23:e plats, med fyra slag upp till täten.

Alex Norén är på delad 28:e plats med 71 slag och Rikard Karlberg på 40:e efter en 72-runda.

Publicerad: