Asllanis gåva till cancersjuka barn

avAndreas Käck

”Livet kan förändras på en sekund”

Här är Kosovare Asllanis fina gest.

PSG-stjärnan skänker sitt arvode från boken ”Passa bollen! ropar Kosse” till Barncancerfonden.

”För mig är det en självklarhet”, skriver hon.

Foto: BILDBYRÅN

I maj månad detta år kom beskedet att PSG-stjärnan Kosovare Asllani, 26, släpper en barnbok. Journalisterna Anja Gatu och Maria Källström tog sig an uppgiften att författa boken ”Passa bollen! ropar Kosse”, som skildrar landslagsspelarens väg in i fotbollen.

– Jag hoppas det ska inspirera unga tjejer. Det handlar inte bara om fotboll. Eftersom jag är utländsk handlar det också om min invandrarbakgrund. Det är en mix av allting och den har verkligen fångat min personlighet, sa Asllani till Expressen.

”Vill hjälpa”

Boken släpptes den 1 juni.

Och nu avslöjar 26-åringen vad hon ska göra med pengarna som boken genererar – hon ska skänka dem till Barncancerfonden.

”Jag har beslutat att skänka mitt arvode från barnboken "Passa bollen! ropar Kosse" till Barncancerfonden. För mig är det en självklarhet att om man har möjlighet att bidra/hjälpa så ska man göra det. Livet kan verkligen förändras på en sekund, från en lycklig familj till en familj i sorg. Jag vill vara med och hjälpa så att fler familjer kan förbli lyckliga”, skriver Asllani på Instagram.

Vill dra in en halv miljon

Hon startar även en separat insamling till organisationen.

”Målet är 500 000:- på ett år med start idag. Så nu passar jag bollen vidare till er, hoppas ni hänger med mig på denna häftiga resa!”, skriver Asllani.

ARTIKELN HANDLAR OM