Så mycket kostar Mercedes E-Klass

Av: Felix Björklund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 15

En ny tolkning av själva konceptet lyx”, sa Mercedes när de lanserade nya E-Klass.

Nu får vi reda på vad lyxen kostar: 389 900 kronor.

– Bilen är den intelligentaste i segmentet, säger Christian Engelhardt på Mercedes Sverige.

Det har pratats om att det är modellen som sätter ribban i klassen – och det är en av de bilar som Volvo hoppas att deras S90 ska kunna stjäla kunder av. Nya Mercedes E-Klass hade premiär på Detroitsalongen i förra veckan, nu får vi reda på vad bilen kostar.

Instegsbilarna E 220D och E200 går loss på 389 900 – alltså 60 000 kronor mer än S90:n. För tjänstebilsförare finns Fleet Edition med ett nettopriset 354 000, vilket gör att bilen därmed går in under åtta prisbasbelopp. För privatkunder kommer det finnas en SE-edition som har nettopriset 275 900 kronor  I båda paketen är rätt välutrustade och det ingår bland annat Avantgarde interiör och exteriör, Park Pilot inklusive aktiv parkeringsassistent och backkamera, navigation och spegelpaket.

E220d är den som troligtvis blir storsäljaren.

Tre versioner vid start

För de pengarna får man antingen en 194 hästars diesel som med tillvalet automatlåda ska klara sig på 0,39 liter per mil, eller en 184 hästarsbensinare. Därtill finns det vid introduktion även en starkare diesel E350d som har 258 hästkrafter under huven. Men de extra kusarna kostar på, 509 900 kronor kostar den prestandastarkare modellen.

Lanseras i april

I standardutrustningen ingår det bland annat autobroms som bromsar för fotgängare samt inbyggda pekplattor i ratten.

Därtill finns det en rejäl tillvalslista att förlusta sig i och den innehåller saker som niostegad automatlåda, fjärrstyrd parkeringsassistent och de nya Multibeam LED-strålkastarna.

I april lanseras nya E-Klass ute i bilhandeln, men är man sugen går det redan nu att bygga sig ett exemplar i Mercedes onlinekonfigurator.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips här.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL