Sju stift i tinningen – redo för guldjakt

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Foto: Petra Thorén
Mikael Boman

FOTBOLL

GÖTEBORG. Lite sargad och häftad med sju stift vid vänster öga.

Men Mikael Boman tvekar inte inför mötet med sitt gamla lag på söndag.

– Det kan ju göra lite ont, men jag får läka ihop under uppehållet efteråt, säger IFK-anfallaren.

Efter att ha säkerhetsvilat vilat i två dagar från fotbollen klev Mikael Boman på plan i dag när IFK tränade inför mötet med Halmstad BK.

Under spelet hade han ett skydd över tinningen på vänster sida. Efter träningen plockade han av den skyddande skumplasten och blottade stiften som häftade ihop såret som han slog upp i en duell i matchen mot Gif Sundsvall i måndags.

Det var aldrig en hjärnskakning?

– Nej. Vi trodde inte att det var hjärnskakning och jag kunde nog ha fortsatt att spela också, säger Boman.

Ska du spela med de där? undrar någon.

– Man är ju en tuffing.., säger Mikael Boman och skrattar.

”Får läka under uppehållet”

Nä, men seriöst är det ingen fara för söndagens match mot HBK?

–  Det sitter på ett så bra ställe att det ska vara lugnt.  Det kommer säkert att bli en del dueller, men jag känner de grabbarna så det ska nog inte vara någon fara, säger Mikael Boman.

Men gör det ont?

– Inte så här när jag bara står, men om man rör vid såret.

Kan du nicka?

– Ja, jag tvekar inte. Sen om jag skulle slå upp det får det läka under uppehållet.

Med anfallaren Riku Riski skadad är det förstås extra viktigt för IFK att Mikael Boman kan spela. Han ser ut att bilda anfall med Gustav Engvall.

– Jag gillar att spela med Engvall. Han är en duktig spelare som är smart med bollen, säger Mikael Boman som kom till IFK från just Halmstad BK inför säsongen.

Hur ser du på din egen målproduktion?

– Jag tror att jag har startat 15 matcher och gjort sex mål. Det är klart att man hade velat pilla in ett par bollar till. Ser man på de andra åren i allsvenskan har jag gjort tio mål på 30 starter så snittet är väl detsamma, men spelar man i ett topplag ska man kanske göra fler mål.

Oklart med Sören Rieks

IFK Göteborg förväntar sig att HBK ställer upp med ett 4-5-1 eller 4-1-4-1 - och tränade taktiskt inför det under fredagen.

– De spelade 4-5-1 så det antar vi att de gör. Det är ett hårt jobbande lag som tog poäng av Malmö senast och som har slagit Elfsborg så det är ett svårslaget lag, säger Boman och utvecklar:

– De har inte haft någon match som de blivit överkörda målmässigt och Stojan (Lukic, målvakt i HBK) har varit bra. Det är offensivt de har haft det lite svårare. De fick nästan bygga helt nytt offensivt när vi tre forwards och yttermittfältarna försvann.

Kan du bidra med lite inside  till ditt lag inför?

– Lite kanske man kan bidra med. Samtidigt har de ny tränare och  när inte Liverstam (Fredrik, mittback som är avstängd) är med heller så är det kanske åtta-nio spelare i startelvan som är borta.

För IFK Göteborgs del är det fortsatt oklart om skyttekungen Sören Rieks kan spela eller inte. Han körde ensam med sjukgymnasten Fredrik Larsson i  dag igen, men siktar på att träna i morgon och spela på söndag.

– Jag är lite sliten i höften, men siktar på söndag. Jag får se hur jag reagerar i morgon. Jag kände av det i slutet av matchen mot Elfsborg och sen var det en tackling under Sundsvall-matchen, säger den danske mittfältaren.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.