Vann miljoner med polarna – nu avslöjar stjärnan sina V75-tips

avPatrik Fernlund, Minimedia

TRAV

För tre år sedan vann han tre miljoner kronor på V75 med kompisgänget.

Nu avslöjar fotbollsstjärnan Johan Arneng hur han blir en vinnare på trav – och bjuder på ett superdrag till V75-jackpotten på lördag.

– Man måste gå på sina egna idéer och bygga systemen på rätt sätt, säger Arneng.

Foto: FRIDA LENHOLM
Johan Arneng.

Johan Arneng, 33, är en av landets mest kända fotbollsspelare. 2003 och 2005 tog Arneng SM-guld med Djurgårdens IF och var en av lagets mest lysande stjärnor. Mittfältaren imponerade så pass mycket under de åren att han belönades med en plats i fotbollslandslaget. För tillfället är Arneng en av profilerna i Syrianska FC.

Utanför fotbollen har Arneng ett brinnande travintresse. Arneng har under många år sysslat med trav och har både intresse för sport och spel. I början av 2009 tog Arneng hem vinsten alla travspelare drömmer om. Tillsammans med några kompisar vann han tre miljoner kronor på V75. Arneng och hans kompisar hade satsat 10 000 kronor, och kunde trots massvis med skrällar hitta de sju vinnarna.

– Jag hade en tiondel av systemet och fick 300 000 kronor, det var riktigt fina pengar. Vi spelade ett så kallat jokersystem och hade spik på Åke Svanstedt i den sista avdelningen med Cash Winning Vita. Det var riktigt bra värde och han var favorit, så det var spännande hela vägen, säger Johan Arneng.

Hur var känslan när eran spik vann och ni fick alla rätt?

– Det var en märklig och helt fantastisk känsla innan loppet. Han ledde och allt såg klart ut, men man trodde ändå inte att det skulle gå. När han gick i mål som etta var det en ruggig känsla, sjukt kul. Vi var på ett träningsläger i Spanien när loppen gick, så jag såg de sista två loppen från hotellet. Innan det fick jag referat via telefonen.

”V75 är helt perfekt”

Arneng är en trogen travspelare och är varje vecka med i kampen om sju rätt.

– Jag hinner inte med så mycket mer än V75, det är helgerna som gäller. V75 är det bästa spelet som finns, där finns det möjligheter att vinna stora pengar även om man satsar lite. Det är en lagom mängd med lopp, det är helt perfekt.

Ge läsarna dina bästa tips; Hur blir man en framgångsrik travspelare?

– Man ska samla in så mycket information som möjligt och lyssna på vad som sägs. Samtidigt måste man ha egna idéer och gå på sina vinnare. Man får inte vela för mycket inför spelstopp, det är då man gör misstagen. Jag gillar att spela jokersystem och det gäller att bygga systemen rätt. Ett bra tips är att gå ihop med kompisar och spela.

Arneng om chansspiken: ”Grym häst”

På lördag avgörs V75 på Mantorps travbana som lockar med jackpott. Johan Arneng kommer lämna in en kupong, och bjuder Trav365:s läsare på en chansspik som i skrivande stund är streckad på sju procent av de inlämnade kupongerna.

– 2 Famous Dream (V75-5) är en grym häst i grunden. Jag har följt den hästen sedan hon vart två år. Fungerar hon är det en kulltopp, det är jag helt säker på. Hon har visat väldigt fin fart, och är intressant i ny träning. Jag blir inte förvånad om hon vinner, det kan vara en väldigt rolig chansspik på V75. Hon lär säkert bli hårt spelad på vinnarliret, men är ett fynd på V75, säger Johan Arneng till Trav365.