Upptäck barnens Dubai

Hoppa över jetlagen och ta direktflyg med charter eller lågprisbolag till Dubai – staden som bjuder på en mängd leksaker för både stora och små. Oskar, 7, åkte dit och testade barnvänliga alternativ. Pappa Andreas, fotograf, fick följa med.

”Oljeshejker, lyxig shopping och konstgjorda öar i all ära – Dubai har väldigt mycket mer att bjuda på som tilltalar både stora och små.

Mixen av upplevelser är oändlig. Här kan du ta ett morgondopp med delfiner, åka skidor inomhus när solen är som starkast mitt på dagen eller åka upp i världens högsta torn, Burj Khalifa, för att kolla in utsikten 550 meter över havet – allt på samma dag.

– Bilarna såg ut som små leksaker uppe i tornet, det var kul. Jag hade ingen svindel men det slog lock för öronen när jag skulle åka ner, säger Oskar Lundberg.

– Det fanns så mycket att titta på och upptäcka, det var superspännande.”

Dubai är mer än en lekplats för vuxna med lyxig shopping, hotell i världsklass och kändisspaning de luxe. Dubai är också ett mekka för barn med massor av spännande aktiviteter som lockar när strandhänget börjar trötta ut.

Oskar, 7, har besökt Dubai, testat allt som kan locka de små och listar nu sina favoriter i shejkernas Dubai. Han vet vad som kommer locka dina barn på semestern i ökenriket!

Reportaget publicerades i Aftonbladet den 24 mars 2012.

Förutom reportaget om barnens Dubai får du också en fullmatad resguide till det spännande emiratet.

Några av rubrikerna i resguiden:

Resa hit

Praktiska fakta

Boende

Bada

Djur & natur

Vattenhål

Snabbmat

Fina restauranger

Shoppinggallerior & marknader

Att köpa

Sport

Att göra

Respekt

Karta över Dubai

Resguiden till Dubai publicerades i november 2011, består av 20 A5-sidor och är en uppdaterad version av en tidigare guide.

ARTIKELN HANDLAR OM