”Toppbetyg”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Alla hyllar svenska fansen: Den matchen har vi vunnit varje gång

KIEV. En betydelselös match men ett gungande blågult hav.

Den svenska publiken har varit fullständigt dominant i EM och fick ett personligt tack av lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic.

– Jag ville bara ut och få kontakt, säger Zlatan.

Sverige slog Frankrike och spelarna jublade i kapp. Alla utom Zlatan Ibrahimovic.

Direkt efter 2-0-segern gick 30-åringen av planen, genom en glipa mellan reklamskyltarna och rakt ut till det blågula havet i ena kurvan av Olympiastadion i Kiev. Där lämnade Ibrahimovic över både sin tröja och lagkaptensbindel innan han dröjde kvar och hyllade fansen i flera minuter.

”Haft stödet hela min karriär”

– Det var en skön avslutning. Jag ville bara komma dit och få kontakt. Men jag har haft kontakt med dem varje match. Det stödet är tillräckligt för att bli motiverad och adrenalinkickad. Det stödet har jag haft under hela min karriär i klubblagen och landslaget. Det finns inget att klaga på det. Det var bara ut och tacka för allt stödet vi fått, säger Ibrahimovic.

Vad säger du om den svenska publiken?

– Fantastiskt, det är en av anledningarna till varför man lämnar sin matchtröja och kaptensbindel. Vi ska inte klaga på stödet vi har haft. Vi har haft det fantastiskt bra.

”Vunnit varje gång”

Zlatan är inte heller ensam om att hylla de svenska fansen. Det blågula havet har under mästerskapet lyckats med konststyckena att överrösta både Englands mytomspunna fans och stundtals även hemmasupportrarna under Ukrainas premiärmatch.

– Den kampen har vi vunnit varje gång. Det är toppbetyg, säger Rasmus Elm.

– De är fantastiska och har varit bra hela mästerskapet. Det var helt fantastiskt i dag i en match där vi inte har chans att gå vidare. Det var skönt att kunna ge dem något, säger Jonas Olsson.

Veteranen Andreas Isaksson jämför med fotbolls-VM 2006.

– Tyskland var grymt också. Det var mäktig stämning men jag tycker ändå det här var i klass med det. Även fast det såklart är svårt att jämföra med matchen mot Paraguay med 60 000 svenskar.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN