LeBron James klipp: 225 miljoner kronor

Jublar efter Liverpools finalavancemang: ”Har varit en ära”

avMartin Tolén

Liverpool är klart för Champions League-final.

Då jublar LeBron James högst?

NBA-stjärnan äger två procents andel i klubben och värdet har nu växt från 57 miljoner kronor till 282 miljoner kronor, enligt ESPN.

Liverpool FC är klart för en Champions League-final mot Real Madrid senare i vår.

Gårdagens bortamöte med Roma slutade i 4–2-förlust, men det räckte totalt (efter 5–2 i hemmamötet) och Liverpool har därmed chansen att ta hem första CL-bucklan sedan den legendariska vändningen mot Milan 2005.

– Vi gör det aldrig på det enkla sättet, tyvärr. Bortsett från de sista tio minuterna gjorde vi bra ifrån oss och vi är jätteglada över att vara i final, sa lagkaptenen Jordan Henderson i går.

Foto: Tony Dejak / TT / NTB Scanpix

Men det finns även andra som gläds över Liverpoolframgångarna.

NBA-stjärnan LeBron James, till vardags i Cleveland Cavaliers, äger drygt två procents andel i klubben efter en affär med den nuvarande amerikanska ägarngruppen Fenway Sports Partners 2011.

Och efter gårdagens finalavancemang har värdet på den andelen gått från 57 miljoner kronor till 282 miljoner kronor, enligt ESPN.

Ett fem gånger högre belopp och ett totalt klipp på 225 miljoner kronor.

– Det har varit en ära för oss att vara i den här affären med Fenway Sports Partners, John Henry and Tom Werner. Det har varit spännande att se den här historiska klubbens väg tillbaka till toppfotbollen igen och vara en del av det. LeBron gillar att vara inblandad i en annan global idrott, säger James affärspartner Maverick Carter.

Champions League-finalen spelas mot Real Madrid i Kiev 26 maj.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM