Här surfar Per – mitt i snöstormen

avMalin Wigen

När det var snöstorm ute tyckte Per Jonsson att det var ett perfekt tillfälle att ta fram surfbrädan, skriver Norrbottens-Kuriren.

1 av 2 | Foto: Madelene Öhlin 
Per gick ut och surfade.

För en månad sedan flyttade Per Jonsson till Björkliden. Han har sedan dess funderat på att det måste gå att surfa på Torneträsk och en dag när det var storm fick han sin chans.

Han var hemma och jobbade när han tittade ut genom köksfönstret.

– Jag tänkte ”shit, nu går det stora vita gäss ute på Torneträsk, nu borde det fungera”.

Han övertalade sin tjej som också jobbade hemifrån den dagen att gå med honom till stranden och kolla. Och där bar det av på surfingbrädan.

– Det var totalt kaos ute på Torneträsk. Det var stark vind och minus 10 grader i luften. Det var bistra förhållanden kan man säga. Det var snarare mer ett guppande och försök till surf och att stå någon sekund.

Trots att det inte var det lättaste tyckte han att det var jättekul att testa.

– Jag kan tänka mig att göra om det. Men då har jag gärna en till i vattnet, både för mig och min tjejs skull. För när det blåser är det väldigt mycket strömmar så det kändes lite halvosäkert att guppa runt där som en liten kork i ett visst inferno och se sin tjej på stranden. Hon tyckte inte det var så himla roligt att se mig guppa runt lite halvt kaosartat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Väder