Arvidsson avgjorde övertiden på friläge

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Viktor Arvidsson blev stor matchhjälte för Nashville i natt.

Han avgjorde bortamötet med LA Kings – i friläge på övertid.

– Jag fick en fin passning av Calle Järnkrok och hade fritt fram från rödlinjen. Det var bara att försöka få in pucken, säger ”Hackspetten från Kusmark” till Sportbladet efter 4-3-segern.

Foto: Reed Saxon / TT / NTB Scanpix

Det har gått lite upp och ner för finalisterna från Music City under den inledande grundseriemånaden, men efter senaste dygnets två segrar södra Kalifornien – de slog Anaheim med 5-3 i går natt också – finns det hopp om mer kontinuitet.

– Ja, vi har haft svårt upprätta hålla en riktigt jämn nivå som lag, säger Viktor Arvidsson på telefon från Los Angeles.

– Men de här senaste matcherna har det varit lite bättre så förhoppningsvis planar det ut lite nu.

Folins första i LA

De höll dock på att ställa till det i Staples Center också. Gästerna hade 3-0-ledning när tredje perioden började, men innan den var över hade Kings utjämnat –  efter. bland annat, Christian Folins första mål som LA-spelare.

– Vi var väldigt bra fram till dess, men i tredje blev vi stillastående och de bara sköljde över oss gång på gång, förklarar ”Arvy”.

Avgjorde med 20 sekunder kvar

Som dock räddade kvällen när han 4.40 i i övertidsperioden kom störtande i friläge och stänkte in den avgörande 4-3-pucken.

–  Jag fick en fin passning av Calle Järnkrok och hade fritt fram från rödlinjen. Det var bara att försöka få in pucken och det gick bra. Givetvis var det skönt att se den gå in, säger han.

– För egen del tycker jag överhuvudtaget det varit en helt okej säsong. Jag spelar mycket och att få det förtroendet är alltid skönt.

Filip Forsberg stod för en assist och Calle Järnkrok för två – inklusive på landsmannen Arvidssons avgörande.

NHL-bibeln i butik nu 00:23

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM