”Han blev aldrig sig lik efter USA-äventyret”

Forne Elitloppsvinnaren Magic Tonight avslutar tävlingskarriären

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Magic Tonights tränare Roger Walmann

TRAV

Den forne Elitloppsvinnaren Magic Tonight avslutar tävlingskarriären.

Från och med nästa år blir han avelshingst.

– Han blev sig aldrig riktigt lik efter äventyret till USA, säger hästens tränare Roger Walmann.

Sista söndagen i maj 2015 stod den då sexårige Magic Tonight som segrare i Elitloppet på Solvalla – en seger som gav honom tre miljoner kronor.

Efter Elitloppssegern så startade Magic Tonight 26 gånger – det utan att vinna något travlopp.

Nu är det färdigtävlat för Magic Tonight, något Sulkysport rapporterade om.

För Trav365 berättar Roger Walmann om den USA-födde hästens karriär.

”Blev misslyckat”

– Det var dags att avsluta karriären nu, från och med nästa år så kommer han vara avelshingst på heltid, säger Roger Walmann och fortsätter:

– Han har gett oss så mycket glädje den här hästen och vi har försökt att få honom tillbaka efter segern i Elitloppet, och även om han i år gjort några bra lopp så har vi inte fått tillbaka den häst som innan USA-äventyret. Vi behöver inte prova ett år till.

Det var efter Elitloppssegern 2015 som Magic Tonight åkte till USA, men resan över atlanten blev en flopp och fyra starter i USA slutade med en fjärdeplats som bäst.
– Turen dit blev misslyckad, han drog på sig sjukdomar och kom aldrig tillbaka helt efter det, och så här med facit i hand så skulle vi inte åkt dit, men nu gjorde vi det och det är alltid lätt att vara efterklok. Magic Tonight var inte samma häst när han kom hem.

”Mådde jävligt dåligt”

Magic Tonight trivdes inte i USA, något som påverkat hästens tävlande de senaste två åren.

– Han blev stressad och mådde allmänt jävligt dåligt i USA, och när han kom tillbaka hade han överträningssymptom, som hästar kan få av stress och dåligt mående. Han har i år visat att han fortfarande kan en del, men han kom aldrig riktigt tillbaka och nu får det räcka.

Vad säger du om hästens karriär?

– Sedan han kom till mig i mitten på 2013 så har han gjort det väldigt, väldigt bra, med Elitloppssegern som toppen, så klart. Vi får tacka för det vi har fått och är glada över det, och nu hoppas jag att han blir bra i aveln, vilket jag tror. Jag skulle bli förvånad om han inte avlade fina hästar med tanke på den talang och teknik som han har, säger Roger Walmann.

Magic Tonight sprang under sin tävlingskarriär in 9,9 miljoner kronor

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN