Tomt på läktaren – då stormades planen

Piqué känslosam efter segern: ”Värsta någonsin”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Barcelona mötte Las Palmas inför tomma läktare.

Ändå tvingades matchen till ett kort avbrott efter Leo Messis 2–0-mål – efter en planstormning.

– Det här var den värsta upplevelsen för mig som spelare någonsin, säger en tårögd Gerard Piqué, som själv röstade i det olagliga valet, om att spela inför tomma läktare.

Oroligheterna i samband med den katalanska självständighetsomröstningen tvingade Barcelona att spela mötet med Las Palmas inför tomma läktare på grund av säkerhetsläget.

Camp Nou, som normalt tar närmare 100 000 åskådare, ekade tomt och på tv-bilderna kunde man höra spelarnas snack med varandra och domaren.

Messi tvåmålsskytt

Matchen var mållös i paus men Sergip Busquets gjorde 1- 0 på hörna och i 70:e minuten lekte Leo Messi in 2–0 fri med Las Palmas målvakt

Sedan tog matchen en oväntad vändning. För avsparken fick vänta efter att en planstormare tagit sig ner på gräset. Ett drygt halvdussin vakter fick eskortera ut mannen från planen innan spelet kunde fortsätta.

Enligt uppgifter var mannen för katalansk självständighet.

När matchen återupptogs kunde Messi sätta sitt andra mål till 3–0 som blev slutresultatet.

Kan sluta spela i landslaget

Efter matchen handlade så klart det mest om oroligheterna och de tomma läktarna. Gerard Piqué har själv röstat i valet och efteråt var han känslosam.

– Det här har varit den värsta upplevelsen för mig som spelare någonsin, säger han med gråten i halsen och öppnar för att hans agerande kan innebära att han inte får spela vidare i det spanska landslaget.

– Om det är någon högt uppe i systemet som inte vill att jag ska representera det spanska landslaget så kommer jag inte att stå i vägen. Att spela för Spanien är inte detsamma som att vara patriot, det handlar om att göra mitt jobb på bästa möjliga sätt, säger han enligt Viasats expert Petter Veland.

– Tre poäng är bra, men de betyder väldigt lite, avslutar han.

Se fler klipp från europeiska toppfotbollen på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.