Två döda i lastbilskrock – chaufför misstänks för rattfylleri

Av: Josefine Karlsson, Sophie Tanha

Publicerad:
Uppdaterad:

En 61-årig man och en 57-årig kvinna har dött efter trafikolyckan i Hässleholm.

Tre personbilar frontalkrockade med en lastbil.

Lastbilschauffören har gripits misstänkt för grovt rattfylleri och vållande till annans död.

Två personer har dött i en allvarligt trafikolycka i Hässleholm.

Polisen larmades strax före klockan 17 till väg 117 vid Vankiva efter att allmänhet observerat en lastbil med släp som körde vingligt.

När polisen var på väg till platsen kom ytterligare larm om att en lastbil frontalkrockat med tre personbilar. Om de båda larmen rörde samma lastbil är ännu okänt.

– Vi har de ingångsvärden vi har, i det här läget kan man bara gissa. Utredningen får visa hur det ligger till, säger Sara Andersson, presstalesperson polisen region Syd.

Tre personer uppgavs till en början ha skadats i olyckan. Polisen meddelade strax före midnatt att två av dem, en 61-årig man och en 57-årig kvinna, dött till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Lastbilschauffören, en man i 40-årsåldern klarade sig fysiskt oskadd. Han misstänks för grovt rattfylleri och vållande till annans död.

En allvarlig olycka med en lastbil med släp och tre personbilar inträffade under eftermiddagen på länsväg 117 i Hässleholm.
Foto: Mikael Nilsson
En allvarlig olycka med en lastbil med släp och tre personbilar inträffade under eftermiddagen på länsväg 117 i Hässleholm.
Publicerad: