Enköping tappade matchen i tredje perioden mot Forshaga

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Det var länge en jämn match för Enköping borta mot Forshaga. Men i tredje perioden avgjorde Forshaga och vann matchen i Allettan Norra med 5-3 (0-1, 2-1, 3-1).

– Första perioden är bra från vår sida och vi leder rättvist i paus. I början av andra drar vi på oss en utvisning men lyckas reda ut det. Dock lyckas Forshaga kvittera strax därefter i fem mot fem. Några minuter senare gör vi 2-1 och kopplar greppet igen. Vi får chansen att rycka ifrån i power play, men målet uteblir och istället är det Forshaga som får kvittera kort efter att de blivit fullt manskap. Därifrån tycker jag att Forshaga får ta över taktpinnen och vi blir straffade hårt i två snabba spelvändningar när de gör både 3-2 och 4-2. Med halva sista perioden kvar att spela så reducerar Smids efter ett fint avslut; 4-3 på resultattavlan och nerv igen. I slutet jagar vi kvittering men istället gör Forshaga 5-3 i tom bur efter att vi tagit ut målvakten, tyckte Enköpings tränare Patrik Fagerlund, efter matchen.

Målgörare för hemmalaget var André Fredriksson, William Johannesson, Joel Källström Englund, Viktor Lennartsson och Henrik Olsén, och för bortalaget Jesper Cederberg, Johan Eek och Tobias Smids.

Forshaga ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Enköping ligger på nionde plats.

Lördag 27 februari 16.00 spelar Enköping hemma mot Teg.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN