IVA-läkaren: ”Ansträngt läge”

PODD Så skiljer sig situationen från våren
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Av: Olivia Svenson

Publicerad:
Uppdaterad:

Vi befinner oss i den fruktade andra vågen och statsminister Stefan Löfven varnar för ett läge som kan bli ”nattsvart”. Antal smittade ökar i oroväckande takt och därmed också antalet inlagda på landets sjukhus. Vilket förstås innebär att det redan hårda trycket på intensivvårdsavdelningarna blir ännu hårdare. Vad finns det för beredskap hos dem nu? Vad har man lärt sig från krisen i våras? Och hur mår personalen egentligen?

Det pratar vi om i Aftonbladet Daily. Gäst är Rickard Lagedal, specialistläkare i anestesi och intensivvård på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Programledare är Olivia Svenson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand, Jenny Ågren och Olivia Svenson.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE