Läge för en favorit i repris i Danmark

Carlsson: Mitt tips – Cyber Lane leder runt om i Copenhagen Cup

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Michael Calrsson tror på Cyber Lane på V75 i dag

V75 även i dag när Danmarks största lopp för den äldre eliten drabbar samman på Charlottenlund.

Jag tror att fjolårsvinnaren Cyber Lane försvarar sin titel och vinner Copenhagen Cup även i år.

Spets och slut lyder segerreceptet.

Den gemytliga travbanan utanför Köpenhamn bjuder in till storlopp och V75 denna söndagseftermiddag. För den som inte har varit på den anrika banan rekommenderas varmt ett besök. Därtill är ju ”Kongens By” i sig alltid synnerligen trevligt.

 I fjol vann Cyber Lane Copenhagen Cup efter ledning från start till mål. Jag tror att det blir samma segerrecept även i år. 

Visserligen blev han avklädd i Olympiatravet senast där han blev femma i mål mot stenhårt motstånd. Men då fick Cyber Lane press i ledningen i omgångar och det är nog inte det roligaste att få massage av Propulsion under en hel slutrunda.

Cyber Lane höll emot stången länge men tröttnade den sista biten och blev femma i mål. Hästen har tagit det loppet bra enligt Johan Untersteiner som tror att han kommer att gå framåt ytterligare med två genomkörare i kroppen efter det långa uppehållet. 

I dag är det heller ingen häst av Propulsions kaliber med i startfältet och jag ser ingen i fältet som ska gå fram och trycka på ledaren och sätta upp farten.

Från ett perfekt fjärdespår bakom bilen, bland det bästa på Charlottenlund, så lär Cyber Lane flyga till ledningen och sedan får han styra och ställa som han vill i täten. Då lär han gå undan till seger och i dag blir det även barfota runt om för första gången i år.

De två värsta konkurrenterna Hand­some Brad och Makethemark har fått kniviga utgångslägen. Handsome Brad var strålande som tvåa i Olympiatravet och spurtade då förbi Cyber Lane via open stretch den sista biten. Men innerspåret bakom bilen på Charlottenlund är iskallt och hästarna blir nästan alltid över därifrån då bilen släpper iväg fältet så snabbt efter kurvan.

Skulle Handsome Brad mot förmodan hålla upp ledningen blir han givetvis
svårslagen.

Makethemark var lysande i årsdebuten där han spurtade ner Sorbet till slut. Har nu gått framåt ytterligare och känns dunderfin enligt Petri Salmela som jag pratat med i veckan. Det blir även barfota runt om nu och det är ett stort plus för Makethemark. Men frågan är var han hamnar någonstans från spår sju bakom bilen. Det är risk för vingel och då blir det svårt att plocka ner ledande Cyber Lane för Makethemark, som även är inbjuden och klar till Elitloppet.

Toppchans för Heart of Steel

V75-omgångens andra spik rattas också av en Untersteiner, men den här gången är det av pappa Peter. Hästen jag syftar på är Heart Of Steel i den
femte avdelningen som gjorde en fenomenal avslutning som tvåa näst senast bakom Perfect Spirit på Färjestad. Då visade klockan 1.07,5 sista halv­varvet. Senast var han inte lika vass som femma men Peter Untersteiner meddelar att hästen känns bra i träningen och tror på en bra insats här.

Heart Of Steel är startsnabb och borde ha toppchans att leda det här loppet från start till mål.

 I V75-inledningen är segermaskinen Goldy Stardust favorit och det tyska stoet vann den här dagen i fjol på Charlottenlund.  Hästen har vunnit 17 lopp på 22 starter och har inlett det här året med två raka segrar. Hon har förstås bra chans till tredje raka.

Men starka utmanare finns, bland annat Stonewashd Diamant som var duktig tvåa bakom Lesperanza senast, och även Queen of Sand som spurtade ruggigt snabbt mellan hästar senast i V75-loppet som Mellby Free vann.

Västerboonthenews och Slide So Easy delar på favoritskapet i V75-2. Den sistnämnde vann enkelt från spets i årsdebuten men torskade som storfavorit senast i Skive och var då inte lika vass. 

Slide So Easy var aktuell för Copenhagen Cup men Flemming Jensen tackade nej och valde det här loppet istället. 

Jag plockar även med i toppform varande Thai Investment, som jagar tredje raka, samt Offshore Man som höll bra i årsdebuten och nu har lopp i sig.

Casino Gardenia är favorit i V75-3 och och efter att ha inlett året med två raka
segrar var han senast mycket bra som tvåa bakom fjolårets danske derbyvinnare Chock Nock från lika start. Nu står han 20 meter före och kan mycket väl vinna det här. 

Värt att nämna är att Beau Gamin har tävlat framgångsrikt i Frankrike och vunnit tre Grupp III-lopp. I fjol var han trea bakom elitloppshästen Uza Josselyn och han har slagit bättre hästar än han möter här.

Varning även för Ochongo Face som har kanonform och som har gjort topplopp mot tuffa hästar i V75. Han borde få vinna när som helst.

 Mister F Daag är favorit i V75-4 trots att han inte har startat på ett halvår. Men att det är en riktigt bra häst har han visat, bland annat genom att bli tvåa i det stora treåringsloppet Orsi Mangelli i fjol, efter att ha vunnit sitt försök. Lär bli att räkna med direkt i årsdebuten.

En svår nöt att knäcka blir dock Dona­tello Garbo som gjorde ett imponerande intryck när han vann tämligen okörd senast.  Han tillhör kulltoppen bland Danmarks fyra­åringar och vinner i sin var tredje start.

Varning även för Smokin Joe som är på gång och som hakade på fullt godkänt senast i uttagningsloppet till Kungapokalen som Evaluate vann, och var inte så många längder efter i mål.

Viveur Bi har övertygat stort

Viveur Bi har övertygat stort i två raka segrar för sin nye tränare Robert Bergh och senast joggade hästen ifrån hur enkelt som helst och såg ut att ha gott om krafter sparade i mål. Kan vinna igen trots ett uselt läge med spår åtta bakom bilen.

Det finns flera segermaskiner med i loppet och ett par som har ”staket”
i programraden. En av dessa är C You Again som avgjorde från dödens senast och imponerade. Är snabb ut. Kan leda runt om.

avMichael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

V75-tips

Trav

V75

V75-tips