Ryska hånet totalsågas i Norge

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Alexander Bolsjunov slår rivalen Johannes Hösflot Kläbo i ansiktet.

Inte i verkligheten men i en redigerad video som kritiseras av det norska landslaget.

– Vi får se hur det blir nästa år, replikerar Kläbo till Dagbladet.

Ett ryskt fankonto på Instagram har under karantäntider roat sig med att redigera en video på Rysslands störste längdstjärna Alexander Bolsjunov. I originalet slår han och en yngre pojke på en boxboll, men i den omgjorda versionen är huvudet på ryssens antagonist, norrmannen Johannes Hösflot Kläbo, boxbollen i stället.

Flera tycker att klippet är osmakligt och Norges herrlandslagstränare Eirik Myhr Nossum totalsågar det, och skriver i ett sms till Dagbladet att han ger det en etta i betyg på en tiogradig skala.

– Någon har försökt ge en bild av hur Bolsjunov har slagit mig den här säsongen. Vi får se vem som har sitt ansikte på boxbollen nästa år, säger Johannes Hösflot Kläbo.

”Passa på och njut”

Den här säsongen, där de avslutande världscuploppen ställdes in, vann Bolsjunov totala världscupen före Kläbo. Norrmannens chanser att vinna försvann när han missade världscuphelgen i Falun, på grund av ett finger han brutit efter att ha slagit på en boxningsmaskin ...

– Tävlingsmänniska som jag är så slog jag allt vad jag kunde första slaget. Riktigt får jag också den högsta poängen. Så ska vi göra det igen. Precis när jag har slagit till glider min hand av säcken och träffar med full kraft kanten på en maskin i järn som står bredvid, sade Kläbo.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE