Så görs ”Sommar med Ernst” om på grund av corona

Inget nytt torp – återblickar och temaprogram: ”När tiderna är som de är”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

TV4 gör om ”Sommar med Ernst” på grund av coronapandemin.

Istället för att ta sig an en hel byggnad kommer Kirchsteiger ta sig an olika teman i varje avsnitt.

– Jag vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren, säger han i ett pressmeddelande.

Det blir varken sommartorp, kvarn, eller bondgård för Ernst Kirchsteiger, 62, att ta sig i den trettonde säsongen av ”Sommar med Ernst” på TV4. På grund av coronapandemin har TV4 tvingats göra om programmet och därför blir det ingen hel byggnad som renoveras i årets säsong.

”Komma nära Ernst”

Att det skulle bli en säsong av ”Sommar med Ernst” även i år, trots coronapandemin, stod klart redan i början av april. Men då ville TV4 inte avslöja några detaljer om hur programmet skulle komma att se ut. Nu berättar TV4:s exekutiva producent Clara Tengbom att Ernst Kirchsteiger kommer att fixa och laga mat precis om han brukar och ta sig an olika teman i varje program.

– Genom att presentera ett rum i taget ger oss också en möjlighet att verkligen komma nära Ernst och hans inredningsfilosofi och tankar på ett nytt sätt som jag tror tittarna kommer att uppskatta, säger hon i ett pressmeddelande.

Ernst Kirchsteiger kommer inte ta sig an något nytt sommartorp eller liknande under kommande säsongen av ”Sommar med Ernst” i TV4.
Foto: LOTTE FERNVALL
Ernst Kirchsteiger kommer inte ta sig an något nytt sommartorp eller liknande under kommande säsongen av ”Sommar med Ernst” i TV4.

Återanvänder

Bland de teman som kommer dyka upp i sommar finns badrum, uteplatser, matlagning och kök. Samtidigt kommer man också att återanvända moment och inslag från tidigare säsonger.

– Jag har hållit på med det här i många år nu. Det känns fint att kunna gå tillbaka och återuppleva gamla favoriter, säger Kirchsteiger i ett pressmeddelande.

Säsongspremiär är torsdag 18 juni och då blir temat trädgård och odling.

– Att vara ute och jobba med växter är nästan terapeutiskt. Det blir en fin start på säsongen, säger Ernst Kirchsteiger.

– Jag vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren.

Foto: LOTTE FERNVALL
Ernst Kirschsteiger kommer fixa och ge tips inom olika teman som badrum och uteplatser.
Publicerad:

LÄS VIDARE