”Finns inget så privat som det”

Öppnar upp om otroliga kampen: Jag inte förstå att det är min historia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

HOCKEY

Efter två förlorade barn fick hockeystjärnan Erik och frun Melinda Karlsson äntligen bli föräldrar.

Nu berättar Melinda om den dramatiska resan till det första mötet med dottern Harlow.

”Jag tror inte att jag andades under hela graviditeten”.

Den 2 oktober 2019 blev Erik och Melinda Karlsson föräldrar till dottern Harlow. Men få visste om att Melinda ens var gravid.

Efter att ha förlorat två barn diagnosticerades Melinda med en ovanlig sjukdom som mycket förenklat innebär att kroppen attackerar sin egen moderkaka. Läkarna förklarade att risken för att tillståndet skulle uppstå även vid en tredje graviditet var 80 till 100 procent.

”Jag försvann”

Trots det bestämde sig paret för att försöka igen. En kamp Melinda nu, på mors dag i USA, berättar öppet om på Instagram.

”Jag gömde min graviditet från världen. Inte bara sociala medier, utan även från vänner och familjemedlemmar. Jag gick inte ut och köpte kaffe eller tog promenader och jag missade bröllop och födelsedagar. Jag försvann.”

Melinda beskriver hur det ”inte finns något rätt sätt att hantera något så otroligt privat och intimt som kampen för att få barn” och att ”bara extremt starka människor klarar av det”.

”Därför jag skriver det här”

Graviditeten var också en lång prövning där oron för såväl sin egen som barnets hälsa blandades med medicinering och sprutor.

”Den 2 oktober sjönk hennes hjärtaktivitet dramatiskt. Efter några fruktansvärda timmar och ett kejsarsnitt fick vi till sist vår dotter. Jag tror inte att jag andades under hela graviditeten. Jag vet att det inte låter möjligt och ja, jag tog andetag, talade, åt och överlevde, men det var inte förrän jag hörde henne gråta som jag verkligen kände syret i mina lungor igen, skriver Melinda och fortsätter:

”Jag kan inte ens själv förstå att det här är min historia men så är det och jag vet att jag inte är ensam. Det är faktiskt därför jag skriver det här. Att förlora ett barn får dig att känna dig ensam på ett sätt jag inte trodde var möjligt men sanningen är att även under alla sätt vi kan känna oss ensamma på, så delar vi även det.”

Erik Karlsson spelar för NHL-klubben San Jose Sharks och räknas som en av världens allra bästa försvarsspelare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!