Publicerad:

Lurade ut flickvännen på falsklarm – friade

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Det blev ett ja!
Foto: Stian Glomstad Pendrup
Det blev ett ja!

Ambulanssjukvårdaren Eline Wikestad Kristiansen tvingades rycka ut på ett larm till sin egen hemadress. Men den enda som var sjuk var hennes kärlekskranke sambo Benjamin Latir Fye.

I en månad hade han planerat falsklarmet som i själva verket var ett frieri.

Benjamin Latir Fye och Eline Wikestad träffades genom jobbet. De båda jobbar med ambulanssjukvård i norska Fredrikstad och har varit ett par i flera år. Redan när Benjamin började planera frieriet, för en månad sedan, hade han bestämt sig för att göra det genom jobbet, rapporterar norska TV2.

– Vi hittade på ett uppdrag. Innan Eline drog till jobbet så sa jag att en man skulle komma hit och hämta ett par gamla fönster som står bakom huset. När hon var i tjänst gick det ut ett larm om en skadad person på hennes egen hemadress, säger Benjamin Latir Fye till kanalen.

Foto: Stian Glomstad Pendrup
Enligt larmet hade en man i 45-årsåldern skadat foten.

Noga planerat

Falsklarmet var noga planerat tillsammans med AMK, Norges motsvarighet till SOS, operationsledaren och Elines kollega Stian Glomstad Pendrup. För Aftonbladet förtydligar Benjamin att det ”inte gick ut över ambulansberedskapen”.

Parhästarna Eline och Stian ryckte ut för att hjälpa den 45 år gamla mannen som hade brutit fotleden. Men när hon rundade hörnet förstod hon att det inte fanns någon skadad person.

– Jag hade lagt ut en röd matta och rosor, så när hon såg mig började hon gråta. Det var inte helt väntat, så det var en fin överraskning, säger Benjamin till TV2.

Foto: Stian Glomstad Pendrup
Röda mattan var framrullad.

Föräldrarna såg på

Det blev ett ja, och det bevittnades av Elines kollega och hennes föräldrar. De hade gömt sig på en balkong för att se på.

Genomförandet av bröllopet är komplicerat på grund av de restriktioner som coronaviruset fört med sig. Nu hoppas paret på att få gifta sig i augusti.

Foto: Stian Glomstad Pendrup
Från en balkong kunde Elines föräldrar se på.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: