Uppfann smart bältesskydd till bilen

Mamman skriver om sin uppfinning på Facebook

Publicerad:
Uppdaterad:

Relation | Family

Med oro för sin dotter kom Natalie Bell på en idé som nu hyllas av tusentals. Hon tillverkade ett speciellt bältesskydd till bilens säkerhetsbälte som ger viktig information till räddningspersonalen.

Nathalie Bells dotter Shea är döv och har ett så kallat cochleaimplantat vilket är ett hjälpmedel som genom elektrisk stimulering av hörselnerven gör det möjligt för gravt hörselskadade och döva möjligheten att uppfatta ljud.

Fembarnsmamman, som är från Australien, har länge funderat på vad som skulle hända om de båda hamnade i en olycka och hon inte skulle ha möjligheten att förmedla till läkarna att Shea inte kan gå igenom en magnetröntgen, på grund av implantatet.

Funderingen ledde sedan till att hon bestämde sig för att skapa ett bältesskydd till bilens säkerhetsbälte där det står viktig information om personen som är i nöd. Informationen är riktad till räddningspersonalen vid en olycka, så att de har koll på om den nödställde har några särskilda behov.

Dottern har exempelvis ett skydd med texten: ”Jag är döv. Jag har cochleaimplantat. Ingen magnetröntgen”.

Dottern med det smarta skyddet som kan rädda liv.
Foto: Personalised by Nat/Facebook
Dottern med det smarta skyddet som kan rädda liv.

Hyllas på Facebook

Via sitt företag Personalised by Nat, som Nathalie startade i samband med idé, har hon gjort andra bältesskydd med olika viktiga budskap. För de som har autism finns bältesskyddet med följande budskap: ”Jag har autism. Jag kan vägra hjälp.

På företagets Facebooksida skriver Nathalie om skydden.

De här är gjorda för speciella behov som räddningstjänsten behöver veta om du inte har förmåga att berätta det för dem”.

– De här barnen kanske har ett medicinskt armband men de är ganska små. Så jag tänkte att det här är något som räddningstjänsten skulle se på en gång, säger Natalie Bell till Daily Mail.

Foto: Personalised by Nat/Facebook
Skyddet finns med olika viktiga budskap.

Hennes inlägg har delats nästan 760 000 gånger och tusentals har visat intresse för att införskaffa sig ett bältesskydd. Av döma av kommentarerna är skyddet även efterfrågat bland folk som jobbar inom räddningstjänsten.

Det här är en fantastisk idé! Som polis önskar jag att jag kunde dela ut dessa till alla som behöver dem”, skriver en i hyllningskören.


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY