Uppgifter: David de Gea blir världens bäst betalda målvakt

Manchester Uniteds målvakt får magisk veckolön

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester United har kommit överens med sin stjärna – och gör honom till världens bäst betalda målvakt, enligt uppgifter i England.

David de Gea kommer att tjäna 4,4 miljoner kronor.

I veckan.

Den 28-årige spanjoren har spelat i Manchester United sedan 2011. Även om han hade en något tyngre säsong i fjol när laget slutade sexa i ligan, 32 poäng efter mästarna Manchester City, ville både han och klubben förlänga samarbetet.

Nu skriver The Telegraph och Evening Standard att ett avtal är klart.

David de Gea kommer att bli den bäst betalda fotbollsmålvakten i världen och hans nya kontrakt med Manchester United kommer ge honom 1,37 miljarder under sex år.

Solskjaer viktig pusselbit

Enligt de brittiska tidningarna var det väldigt viktigt för honom att tränaren Ole-Gunnar Solskjaer visade ett stort förtroende för honom när han hade en tung period i våras. Då gjorde han ett par dyrbara misstag i matcherna mot Arsenal, Barcelona och Chelsea vilket kostade föreningen ett avancemang till Champions League.

En annan viktig faktor sägs vara att målvaktstränaren Emilio Alvarez finns i klubben, de båda arbetade tillsammans redan i Atletico Madrid för tio år sedan.

Evening Standard skriver att de Gea egentligen ville ha 5,2 miljoner kronor i veckan, men eftersom det gäller över sex säsonger och säkrar hans framtid till dess att han har fyllt 34 år så kunde han inte tacka nej.

Publicerad:

LÄS VIDARE