Rekordungt Blåvitt söker förstärkning

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Seger mot AFC Eskilstuna och häng på den absoluta toppen.

Men IFK Göteborg har en rekordung, och tunn, trupp.

– Vi kollar på alla möjligheter att förstärka, men känner oss inte sådär jättestressade, säger sportchefen Kennet Andersson.

Benjamin Nygren är såld till Genk, Carl Starfelt till Rubin Kazan, samtidigt som Patrik Karlsson Lagemyr är skadad säsongen ut och lagkaptenen Sebastian Ohlsson har ett utgående kontrakt och gott om intresserade klubbar efter sig. Dessutom är ”lagpappan” Lasse Vibe skadad i ytterligare ett par veckor.

IFK Göteborgs trupp är supertunn, men man fortsätter ändå att hänga med precis bakom de absoluta topplagen. 

– Det finns inget som säger att det blir förstärkningar, och det finns inget som säger att det inte blir det. Vi håller dörrarna öppna. Sen är det bara att kolla på positionerna, Benjamin är såld och ”Paka” är borta ett tag i alla fall. Vi kollar på alla möjligheter, säger sportchefen Kennet Andersson lite sådär lagom kryptiskt. 

Med närmare 50 miljoner nettokronor in på kontot efter försäljningarna av Nygren och Starfelt måste IFK Göteborg i alla fall inte sälja ytterligare spelare.

”Inte samma läge”

– Nej, det är som du säger, det ekonomiska läget är inte detsamma som det var i januari. Men vi måste vara öppna där också, vi kan bli av med ytterligare spelare. Men då ska det till något extremt bud i såna fall. Det finns gränser där också naturligtvis. 

Ett IFK Göteborg för första gången utan Poya Asbaghi, avstängd efter att ha blivit utvisad i samband med slutsignalen mot Falkenberg, tog tre viktiga poäng mot AFC Eskilstuna och är nu sju poäng från Malmö FF, med en match mindre spelad. Asbaghi satt på läktaren, motsatt spelarbåset, för att inte riskera att anklagas för att ha lagt sig i matchcoachningen. I stället var det assisterande tränaren Ferran Sibila som hade huvudansvaret.

Efter att sånär ha tappat segern mot GIF Sundsvall på stopptid, och sen ha gjort just det mot Falkenberg, lyckades IFK Göteborg hålla undan mot AFC. Robin Söder blev matchens ende målskytt, elegant framspelad av Giorgi Kharaishvili. Detta efter ett mönsteranfall startat av Victor Wernersson, som återigen var en av planens bästa spelare.

Vad har hänt med dig i år? Det är en otrolig utveckling jämfört med i fjol?

– Det hänger ihop med hela laget skulle jag säga, men sen känner jag att jag tagit kliv personligen också. Men det är som det är med självförtroende. Jag har fått jättemycket förtroende från Poya (Asbaghi) och Ferran (Sibila), och vi har gått in jättemycket på detaljer speciellt i försvarsspelet. Positionsspel, hur jag ska stå så att jag kommer mer rätt. Jag är noggrannare i försvarsspelet nu, plus bättre självförtroende. Det är en bra mix. 

Ni har en bänk i dag där fem av sex utespelare är mellan 17 och 20 år gamla. 

– Ja, jag är 24, men fan en av de äldre spelarna i hela truppen. Jag känner mig gammal, och så fick jag byta med ryggproblem också, haha. Men det är kul, de unga tar för sig. Några har lämnat nu, men då kommer andra fram och visar att de vill ta chansen. Jag ser inte att vi måste förstärka i sommar. 

Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM