”Han är en idiot – stäng av honom”

Henrik Stensons tränare går till hård attack inför British Open

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

PORTRUSH. Ett ordkrig har blossat upp inför The Open.

Pete Cowen går till stenhård attack mot Matt Wallace.

– Han är en idiot som måste stängas av, säger Cowen.

Matt Wallace har gått fram som ett ånglok på Europatouren på senare tid och nämns nu som en ”dark horse” i jakten på den ärofyllda trofén The Claret Jug när The Open nu ska avgöras.

Men Wallace är inte bara känd för sitt spel, utan även för sitt temperament.

Och nu har Pete Cowen tröttnat.

Tränaren Cowen, som är ett känt namn inom golfen och som för tillfället hjälper stjärnor som Henrik Stenson, Brooks Koepka och Gary Woodland, går till stenhård attack mot den 23-rankade engelsmannen.

– Han är en jubelidiot och Europatouren borde göra något åt det. En tillsägelse räcker inte, en böter räcker inte. Han måste stängas av, säger Cowen i en intervju med The Times.

Pete Cowen.
Foto: BILDBYRÅN
Pete Cowen.

Skällde ut sin caddie

Bakgrunden är två incidenter som skett på senare tid.

Dels att Matt Wallace slog sönder en green i British Masters i mitten av maj, dels att Wallace nyligen skällde ut sin egen caddie, Dave McNeilly, efter att ha slagit sitt inspel för långt på det 18:e hålet i BMW International Open häromveckan.

– Det är en form av fusk eftersom du även stör dina medspelare. Hade jag varit hans caddie hade jag ta mig fan kastat klubborna i sjön…, säger Cowen.

Foto: TT
Matt Wallace.

”Extremt pinsamt”

Nu rider Matt Wallaces agent, Chubby Chandler, ut till försvar för sin adept.

– Matt och hans caddie har en fantastisk relation, sen är Matt den förste att erkänna att hans temperament ibland tar överhanden, säger Chandler enligt The Telegraph.

Chandler passar även på att skicka en känga tillbaka till Cowen.

– Att säga att Matt Wallace ska stängas av är extremt pinsamt. Det är lite kul, för jag minns en ung spelare som jag spelade med på touren på 70-talet som själv var känd för sitt heta temperament och att knäcka klubbor. Han hette Pete Cowen…

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN