Storebror Markkanen njuter av showen

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Lauri Markkanen
Foto: TT
Lauri Markkanen

En hel basketvärld förundras över 20-årige Lauri Markkanen. 

Men det finns en som inte är lika förvånad. 

– Jag visste att han kunde bli så här bra, ändå överraskar han mig hela tiden, säger storebror Eero Markkanen. 

Foto: BILDBYRÅN
Förre AIK:aren Eero Markkanen njuter av lillebrors show

Hajpen kring Lauri Markkanen har varit stor i Finland länge, nu har den exploderat. 

Och efter 20-åringens EM-debut längtar NBA-fansen efter jättetalangen. 

Markkanen klev in direkt och visade vad han går för när Finland vann premiären mot Frankrike. Sedan har succén bara fortsatt och sociala medier har svämmat över med hyllningar. 

”Måste nog vänja mig”

Forwarden har snittat 22,6 poäng och 6,2 returer så här långt i mästerskapet och varit en stor anledning till Finlands succé. 

Förre AIK-spelaren och brorsan Eero Markkanen, 26, har följt mästerskapet både på plats i Finland och från tv-soffan. 

– Det är fantastiskt att se hur han spelar. Jag känner inget annat än stolthet, säger anfallaren som såg matchen mot Frankrike på plats. 

– Jag visste att han skulle bli så här bra, ändå överraskar han mig hela tiden. Jag måste nog vänja mig och sluta bli överraskad. 

Varför har han blivit så bra? 

– Det är för hans arbetsmoral. Han jobbar så hårt hela tiden mot målet som alltid har varit att spela i NBA och kanske till och med vinna.

NBA-debut i höst

Markkanen kommer att göra NBA-debut i höst med Chicago Bulls och storebror Markkanen tror att succén kommer att fortsätta där. 

– Han kommer att visa hur bra han är där också. Det är omöjligt att säga om han kommer att lyckas vinna, men han kommer att vara bra. 

Finland möter Italien i åttondelsfinal ikväll och Eero Markkanen hoppas att Finland och lillebrorsan fortsätter att leverera. 

– Det kommer att bli tufft nu. Slår de Italien så får de förmodligen Serbien så det är ingen lätt lottning. Men om hela laget spelar bra har de absolut en chans. 

Publicerad:

LÄS VIDARE