IFK sätter munkavle på sina spelare

avPetra Thorén

1 av 2 | Foto: HENRIK BRUNNSGÅRD

GÖTEBORG. Efter kaoset och spekulationer om utbrett missnöje mot Mats Gren sätter IFK Göteborg munkavle på alla spelare utom Mattias Bjärsmyr.

Lagkaptenen är den enda som får uttala sig om spelarkritiken mot sportchefen.

– Det kommer från klubben och jag har inga problem med det, säger Mattias Bjärsmyr till Sportbladet.

Normalt sett kan du som journalist komma på Kamratgården och tala med vilken spelare du vill efter en träning.

Men dagen efter tidningsrubriker om spelaruppror och missnöje i spelartruppen riktat mot sportchefen Mats Gren var läget ett annat.

Pressansvarige Ulf Jörnvik meddelade att Mattias Bjärsmyr är den enda spelaren som kommer att uttala sig om spekulationerna.

– Det kommer från klubben och jag har inga problem med det. Man får ta den smällen, om man tycker att det är en smäll. Jag tycker det är ganska vettigt att man får struktur, säger Mattias Bjärsmyr som påpekar:
– Nu får vi sköta det internt känner jag. Vi ska hålla det i truppen, i klubben. Det tycker jag att vi ska jobba efter, säger Mattias Bjärsmyr.

”Bäst för IFK Göteborgs agenda”

Tränaren Jörgen Lennartsson om beslutet:

– Vi har gjort den bedömningen i dag att med den situationen som är så är det Bjärsmyr som är spelarnas talesman i frågan för vi tycker att det är lämpligt att ha det så i dag. Jag är till för fogande som vanligt för att tala om vad som helst. Men från spelarnas perspektiv är det Bjärsmyr.

– Under rådande omständigheter kopplat till gårdagen tycker vi att det är bäst för IFK Göteborgs agenda, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

”Han har mitt förtroende”

Och vad sa då Mattias Bjärsmyr om onsdagens uppgifter om ett utbrett missnöje mot Mats Gren? Anonyma uppgifter som GT var först med att publicera.

Hur mycket känner du till att det finns ett, som tidningen skriver, missnöje mot sportchef Mats Gren,?

– Det vet jag inte om jag visste om så jättemycket. Sen när det kommer från en sak (Gustav Engvalls uttalande i BB-podden i GT, reds anmärkning) och byggs på så blir det väldigt mycket.

Hur ser ditt företroende för Mats Gren ut?

– Han har mitt förtroende. Han har hela klubbens förtroende så det är det som vi förhåller oss till.

Hur har ni agerat i dag?

– Vi har sagt att det som vi gör här inne får vi hålla internt. Det har jag inga större kommentarer till.

Kommer detta påverka er sportsligt?

– Nej, det tror jag inte. Det har varit ganska stormigt en tid och då har vi rett ut det. Vi spelare är här varje dag och tränar och gnuggar på och ska göra vårt bästa för att slå Djurgården.

Efter lunch kommer spelarrådet - Mattias Bjärsmyr, Tobias Hysén, Thomas Rogne och Mads Albaek - ha ett möte med sportchefen Mats Gren.

ARTIKELN HANDLAR OM