Europa League-lottningen: Uniteds drömmotstånd

avPovel Arwidson

Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix

I dag lottas semifinalerna i Europa League.

Ur ett historisk perspektiv vore Lyon drömmötet för Zlatans Manchester United.

John Guidettis Celta Vigo vill nog undvika Ajax, som de hade svårt för i gruppspelet.

I dag klockan 13.00 lottar Uefa semifinalerna i Europa League. Sportbladet har kollat på vilket lag som föredrar vilket, sett till tidigare möten i Europa-sammanhang.

Manchester United – drömlottning Lyon

Manchester United har aldrig förlorat mot Lyon. På fyra möten har de vunnit två och spelat två oavgjorda. Senast lagen möttes var i Champions League 2008, och matcherna slutade 1–1 och 1–0, och en ung Karim Benzema gjorde Lyons enda mål hemma i första mötet. Ajax har de ett jämnt facit med, i två vinster och två förluster, och Celta Vigo har de aldrig mött.

Celta Vigo – drömlottning Lyon eller United

För Guidettis Celta Vigo är det svårt att analysera den bästa lottningen ur ett historiskt perspektiv. De har nämligen aldrig spelat mot vare sig Lyon eller Manchester United. De enda gånger de mött Ajax var i årets gruppspel, och då slutade mötena med en oavgjord match och en förlust. Därför är kanske en ny Europamotståndare att föredra för spanjorerna.

Ajax – drömlottning Lyon

Men även om Ajax har ett bra facit på Celta, har de faktiskt ett ännu bättre på Lyon. På fyra möten har de vunnit två och spelat två oavgjorda, och de har en målskillnad på 4–1. Men något riktigt mardrömsmotstånd finns inte för Ajax, historiskt sett. De har som sagt också övertaget på Celta, och ett jämnt facit på United, med två vinster och två förluster.

Lyon – drömlottning Celta Vigo

För Lyon ser lottningen tuffare ut. På fyra matcher mot Ajax och lika många mot United har de inte vunnit en enda. Därför blir Celta Vigo, som de aldrig tidigare spelat mot, att föredra för Lyon.

Följ lottningen live på Sportbladet.se klockan 13.00

ARTIKELN HANDLAR OM