Tvåa i sista racet - nu leder Johan Kristoffersson VM

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Tvåa i sista racet - nu leder Johan Kristoffersson VM
Foto: Tony Welam
Tvåa i sista racet - nu leder Johan Kristoffersson VM

Petter Solberg vann det klassiska loppet.
Men det är svenskt i VM-toppen.
– Detta är verkligen ett resultat för teamet, säger Johan Kristoffersson.

Han var tvåa bakom sin VW-kollega Petter Solberg i VM-deltävlingen på Lydden Hill i Storbritannien. I samband med tävlingen firades sportens 50-årsjubileum och det var också sista gången som en VM-deltävling avgörs på den klassiska banan. Nästa år körs Storbritanniens deltävling på F1-banan i Silverstone.
– Detta är 50-årsjubileum för rallycrossen. Femtio år och vi vann detta jubileumslopp, det är otroligt och det är en väldigt härlig känsla, säger Petter Solberg.

Tvåa i sista racet - nu leder Johan Kristoffersson VM

Han har vunnit två VM-titlar i rallycross och kör i år för första gången med fabriksstöd från Volkswagen. Teamet har som målsättning att vinna VM-titeln, tack vare segern i Storbritannien och tack vare det faktum att Johan Kristoffersson följde upp sin vinst i Belgien för två veckor sedan med en andraplats den här helgen så leder man nu båda mästerskapen.
– Detta är verkligen ett resultat för teamet. Jag kan inte fatta att vi har lyckats med allt detta på ett par månader och bilen blir fortfarande bara bättre och snabbare. Teamet slutar aldrig jobba, det är Petter och jag som får möjligheten att visa vad teamet är kapabelt till. Det är verkligen en ära, ett privilegium, säger Johan Kristoffersson.
Den tidigare VM-ledaren, Mattias, Ekström, som kör för Audi var femma och nu är han fyra poäng bakom Kristoffersson i kampen om VM-titeln.

– Vi hade aldrig någon chans att nå segern den här helgen, säger Ekström.

– En pallplats var möjlig, men för att lyckas med det hade allt behövt gå vår väg och det gjorde det inte.

Nästa deltävling avgörs i Norge den 9-11 juni.

Publicerad: