Mammans varning – för populära leksaken

avMalin Wigen

Rengörningen av den nya populära leksaken fidget spinner hade kunnat sluta illa för tioåriga Britton Joniec från Texas i USA.

1 av 5 | Foto: Facebook
Mamman varnar för den populära leksaken.

Just nu är fidget spinner, som är en form av snurra, den populäraste leksaken bland barn världen över. Och tioåriga Britton Joniec, från Texas i USA, har en i sin ägo.

På vägen hem från simträningen i lördags tog hon isär en av de snurrande delarna som hon tyckte behövde rengöras. När hon satte delen i sin mun var olyckan framme – plötsligt hörde mamman Kelly Joniec att dottern fick svårt att andas. Hon tittade i backspegeln och såg att Britton var röd i ansiktet. Kelly tvärnitade bilen för att göra heimlich-manöver – men misslyckades. Istället fick de ringa efter ambulans som tog henne till Texas Children's Hospital utanför Houston.

Röntgenundersökningen visade att delen satt i hennes matstrupe. Britton fick opereras och händelsen fick ett lyckligt slut – trots att situationen var skrämmande ett tag, menar mamman.

Foto: Facebook

I ett Facebookinlägg, som även brittiska Metro uppmärksammat, uppmanar hon föräldrar att vara vaksamma.

Fidget spinner är en sån fluga nu att de finns över allt. Barn i alla åldrar använder dem, men alla kommer inte med varningar som tar hänsyn till barnens ålder. Delar i dem hoppar lätt ur, så om du har små barn (under åtta år) ska du tänka på att de utgör en kvävningsrisk”, skriver hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA