Förre storstjärnan får chansen i Elfsborg

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Elfsborg har två raka förluster i bagaget, Daniel Gustavsson skadad och Alex Dyer avstängd.

Då får en tidigare storstjärna chansen, erfar Sportbladet.

Emir Bajrami, 29, kliver in i Boråslagets startelva hemma mot Örebro.

Bajrami.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYR N
Bajrami.

Elfsborg inledde allsvenskan 2017 strålande med en 5-1-seger borta mot Kalmar FF. Sedan har Boråslaget, som varit av svensk fotbolls bästa lag totalt sett under den senaste tioårsperioden, två raka förluster mot AIK (h) och Djurgården (b).

För många misstag

Men tränaren Magnus Haglund är inte orolig:

– Mot Djurgården fick vi en blytung start med 0-2 efter fyra minuter. Det har jag aldrig varit med om tidigare. Det präglade resten av matchen. Vi hade chanser, men vi brände våra och de gjorde 3-0 i stället. 

Behöver ni tänka om efter de två senaste matcherna?

– Nej, det tycker jag inte. Vi har gjort några misstag för mycket. Vi behöver vara mer koncentrerade i egen sista tredjedel för att undvika den typen av misstag och få fram skärpan framåt.

Mot Örebro SK, som är i delad serieledning tillsammans med Malmö FF, saknas Alex Dyer som är avstängd och Daniel Gustavsson, som är magmuskelskadad.

Jebali centralt

Vid onsdagens träning matchades anfallaren Issam Jebali i en mer tillbakadragen roll som mittfältare och på kanten tog Emir Bajrami Daniel Gustavssons plats. 

29-årige Bajrami gjorde succé i Borås för nära tio år sedan. 2010 såldes yttern för hela 40 miljoner kronor till holländska Twente där han fick uppleva spel i både Champions som Europa League.

Bajrami gick vidare till hårdsatsande Monaco, men karriären bromsades kraftigt av svåra ryggproblem med bland annat diskbråck.

2015 lämnade Bajrami, som gjort 18 A-landskamper och två mål för Sverige, Panathinaikos och flyttade hem till Elfsborg för att rehabilitera sig och få fart på karriären igen.

Stigande form för Bajrami

– Bajramis status är bättre än under förra året. Han gjorde några bra matcher då i allsvenskan, men där han inte fick ut så mycket. Han är bättre i år och har presterat bättre. Formen har varit stigande, säger Magnus Haglund.

Var står han med sina tidigare svåra ryggproblem?

– Det finns med i bakgrunden, men han rör sig bra och har sett fin ut senaste månaden. Man får inte glömma att han hade tre års uppehåll i stort sett från fotbollen. Det tar tid att hämta in det. Men han är närmare sin toppform nu än under förra året. 

– Emir har visat att han är med och konkurrerar om en startplats, säger Haglund.

Vad vill du se från honom om han spelar mot ÖSK?

– Jag hoppas få se ett hårt jobb som han alltid lägger ner och att han får till sitt fina offensiva spel som kan leda till målchanser för oss, säger Magnus Haglund.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.