Ut på bår i tårar – lagkamraterna i chock

Av: Filip Lindfors

Publicerad:
Foto: VIAPLAY

SPORTBLADET

Känsliga läsare varnas.

Dallas Cowboys quarterback Dak Prescott skadade sig allvarligt i nattens match mot New York Giants.

Quarterbacken lämnade planen på bår, tårfylld till publikens hyllningar.

Dallas Cowboys säsong har inte börjat bra. Inför matchen mot New York Giants hade laget en seger och fyra förluster. Nu blir man dessutom av med sin quarterback Dak Prescott som under nattens match brutalt bröt högerfoten efter en tackling av Giants cornerback Logan Ryan.

Tacklingen i sig var det inget speciellt fult med, utan skadan får anses vara höjden av otur. Prescotts högra ben fastnade under honom på ett onaturligt sätt när han blev tacklad och på tv-bilderna kan man se att hans högra fotled pekar åt helt fel håll.

Förd till sjukhus

Prescott fördes direkt till sjukhus och foten, som vid skadetillfället vreds i 180 grader, kommer behöva opereras, enligt flera rapporter.

Prescott spelade dessutom för att få ett långtidskontrakt hos klubben efter att ha förhandlat om just det tidigare under 2020. Men parterna kom aldrig överens och Prescott bestämde sig för att spela på ett tillfälligt ettårigt kontrakt istället. Risken med ett så kallat ”franchise tag”-kontrakt är att just en skada kan få stor påverkan på kommande förhandlingar.

Se skräckskadan nedan. Känsliga läsare varnas.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN