Drömfinal klar i Franska öppna

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Novak Djokovic och Rafael Nadal.
Foto: TT
Novak Djokovic och Rafael Nadal.

Det blir en drömfinal i Franska Öppna.

Novak Djokovic – mot Rafael Nadal.

– Det känns väldigt speciellt, säger spanjoren som jagar sin 13:e (!) titel.

Nadal var skoningslös i sin semifinal mot argentinaren Diego Schwartzman och vann i tre raka set: 6-3, 6-3, 7-6 (0). Gruskungen förbättrar därmed sitt sanslösa facit på de röda banorna i Paris där han nu vunnit 99 av sina totalt 101 matcher (den ena förlusten kom mot Robin Söderling 2009, den andra mot Novak Djokovic 2015).

Nadal är med sina 12 titlar den meste mästaren i Franska öppna och har aldrig förlorat en final. Nu siktar han på att förlänga sviten till 13.

– Det är alltid fantastiskt att spela här i Paris och det här känns väldigt speciellt nu med, säger han i Eurosports sändning.

Djokovic i rysare

I final väntar ingen mindre än Novak Djokovic. Världsettan, som blev diskad i US Open senast efter att ha skjutit en boll på en linjedomares struphuvud, besegrade grekiske Stefanos Tsitsipas i sin semifinal.

Men det satt hårt inne.

Djokovic brände en matchboll i tredje set och tappade sedan till 2-2 i set. Men i det femte avgörande växlade han upp ordentligt och avgjorde med stil.

Slutresultatet: 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1.

– Jag slarvade lite på de avgörande poängen, men i slutet av fjärde set kände jag att jag var piggare än honom rent fysiskt och i femte tryckte jag på gasen. Jag är nöjd med att jag avslutade matchen på ett bra sätt, säger Djokovic efteråt.

Vann senast

Nu blir det alltså en drömfinal mellan honom och Nadal på söndag. De har inte mött varandra i Franska öppna sedan 2015 – då Djokovic vann.

– Det här är Nadals hemmaborg, men jag lyckades besegra honom 2015 och ska göra ett nytt försök nu. Jag är väldigt glad över att vara i final och hoppas förstås att jag vinner, säger Djokovic.

Publicerad:

LÄS VIDARE