”Formtapp på g – här är min V86-skräll”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Åby och Solvalla den 28 oktober • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Inför varje V75- och V86-omgång synar Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac loppen.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Åby och Solvalla den 28 oktober.

▪▪▪ MISSA INTE: Sportbladets V86-podd med Lipovac & Pettersson. Senaste avsnittet i spelaren ovan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

I den femte avdelningen får vi se ett treåringslopp där två hästar sticker ut streckmässigt. Jag tror dock på en annan och den blir bortglömd om man ser till procenten, det är Christoffer Erikssons 4 Power Lane som har två lopp i kroppen.

Han inledde karriären lovande men fick sedan problem med halsen och man har åtgärdat det. Han har som sagt gått två lopp och senast gjorde han det den tunga vägen och blev avslagen av en häst som spurtade på stretchen. Jag har pratat med Christoffer Eriksson är han är nöjd med sin häst, känns som formen blir bättre och bättre och från ett bra utgångsläge tror jag han har bra chans att vara med där framme direkt och sedan har han god chans och vinna.

Bortglömda hästen

I avslutningen får vi se ett stolopp där 7 Vichy Grif blir klar favorit, hon har haft form en längre tid och senast tyckte jag hon borde klivit förbi på upploppet för att få godkänt. Är inne på att det kan vara lite formtapp på gång och vill därför varna för en annan.

Det är Björn Goops 5 Valetta som verkligen visat att formen är på topp i de senaste starterna. Senast var hon ute i Sto-EM från dåligt utgångsläge, hon avslutade starkt och såg väldigt fin ut. Går ner i klass nu och har ett bra utgångsläge, kan hon få en smygresa då är hon vass till slut. Given i avslutningen till tio procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

Nyckelkusken i kväll hittar vi på Åby och det är Christoffer Eriksson som kör min ”superspik” men även två andra hästar åt Robert Bergh. Den ena är en rolig skräll och den andra blir favorit efter två starka insatser på slutet. Går igenom hans chanser lite kort här under.

8 Romantico (V86-1) har inte haft tur med utgångslägena på slutet och nu blev det inte bättre med spår längst ut på vingen. Han kom aldrig in i loppet senast men såg fin ut hela vägen in i mål. Han har visat att kan öppna snabbt och jag hoppas Christoffer Eriksson laddar vad som går, han tål tuffare upplägg och blir det inte för tufft kan han vinna. Given på en garderad lapp.

4 Power Lane (V86-5) se under rubriken ”Superspiken”.

6 Speedy Tilly (V86-7) överraskade på mig senast, jag trodde han kunde vinna trots spår tolv men som han gjorde det. Han håller verkligen toppform och har klarat voltstarten bra förut, kommer Christoffer Eriksson bra på det då tål han flera upplägg och är min tipsetta i ett fint lopp.

Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 8 Zenone Bar (V86-4) som är anmäld barfota runt om. Trodde en del på honom senast på V75 men när man slog på skorna då var han iskall. Han har bedrövlig statistik med just skor på och det gäller att kolla innan man lämnar in. Han är knappt streckad och blir det barfota runt om, då är han given.

Förutsättningarna

Åby och Solvalla står för kvällens V86-tävlingar och det är min favoritkombo. Åby med sin open stretch höjer alltid svårighetsgraden och när det dessutom ser öppet ut i många av loppen är jag förhoppningsfull.

Jag har hittat ett roligt singelstreck på Åby, en häst som bara blir bättre och bättre och när han inte är i närheten av att vara favorit går jag rakt ut på honom.

Mitt drag kan rensa i avslutningen och henne får ni inte glömma. Stort lycka till på liret!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE