Skadeoro i NFL – ”Bortom brutalt”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Två ordinarie quarterbacks och en drös stjärnor till på det.

Den andra spelhelgen av NFL skördade alla möjliga skadeoffer.

Något som väckt frågetecken kring den coronauppskjutna och försäsongslösa säsongen som nyligen inletts.

Saquon Barkley i New York Giants befaras ha dragit korsbandet.
Foto: Nam Y. Huh / TT NYHETSBYRÅN
Saquon Barkley i New York Giants befaras ha dragit korsbandet.

Att amerikansk fotboll är en kontaktsport där skador förekommer är ingen nyhet.

Likväl så var det som skedde under söndagens matcher något utöver det vanliga, där flertalet klubbar drabbades av tunga skadesmällar.

San Francisco 49ers blev av med tre av sina viktigaste spelare, Nick Bosa, Solomon Thomas och quarterbacken Jimmy Garoppolo, den förstnämnde sannolikt med en korsbandsskada, i mötet med New York Jets.

New York Giants runningback Saquon Barkley befaras också ha dragit korsbandet i deras match mot Chicago Bears, och på annan ort så blev Denver Broncos av med sin quarterback Drew Lock.

Och väldigt, väldigt många fler spelare i olika lag tvingades bryta matcher på grund av olika skador.

Foto: Bill Kostroun / TT NYHETSBYRÅN
Nick Bosa i San Francisco 49ers.

”Vill inte bara återvända...”

”Jag minns inte den senaste söndagen som var som denna. Bortom brutalt”, twittrade ESPN:s NFL-reporter Adam Schefter under söndagen.

Skadesmällarna har väckt en debatt och fundering på andra sidan Atlanten kring vad den annorlunda, och träningsmatchlösa, försäsongen faktiskt gett för påverkan på den nu påbörjade NFL-säsongen.

Inför säsongen väckte spelarfackets ordförande JC Tretter sina farhågor i ett öppet brev. I brevet lyfter han bland annat vad som skedde 2011, när skadorna ökade med 25 procent väl när NFL-spelet inleddes efter en längre lockout.

”Spelare vill inte bara återvända till jobbet, de vill också stanna på jobbet”, skrev Tretter, med åtanke på både Covid- och skadesituationen.

Publicerad:

LÄS VIDARE