Världsrekord – då ber han om ursäkt

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Newport Countys målvakt Tom King slog nytt världsrekord.

Men han vägrade att fira.

I stället bad 25-åringen om ursäkt.

I tisdagens League Two-match mellan Cheltenham Town och Newport County inträffade något oväntat. Bortalagets målvakt (!) Tom King blev matchens första målskytt med vad som var hans första fullträff i proffskarriären.

Hans inspark från 96,01 meter fick fart av vinden, studsade i marken en gång – och gick sedan i en båge över Cheltenham-keepern Joshua Griffiths, in i nät.

Nu bekräftar Guinness rekordbok att det är ett nytt världsrekord.

Vägrade fira

Lagkamraterna jublade vilt när bollen gick i mål. Det gjorde inte Tom King själv. Han såg snarare ut att skämmas.

Efter matchen berättar han att så var fallet.

– Grabbarna undrade varför jag inte firade, men det är lite av en tyst överenskommelse mellan oss målvaker. Jag bad till och med om ursäkt efter matchen. Jag sa förlåt till Joshua och räknar med att han hade gjort samma sak om det var tvärtom, säger han till South Wales Argus.

”Hade tur”

Asmir Begovic var tidigare innehavare av det officiella världsrekordet. Han gjorde mål från 90,1 meter när han spelade i Stoke 2014.

Nu är rekordet slaget.

– Vinden snurrade och studsen var otroligt turlig. Jag var nära att få ett sådant mål emot mig när vi mötte Morecambe förra året, men lyckades precis rädda. Jag vet hur det är att stå på den mottagande sidan. Det kändes konstigt, jag visste inte hur jag skulle reagera. Grabbarna tyckte att jag borde ha kutat hela vägen bort till deras hörnflagga och fira…

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.