Blomqvist om lagkamraten: ”Otroligt skönt att ha henne där”

Publicerad:
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Fridolina Rolfö verkar ha riktat blicken utanför tyska gränsen till sommaren.

Läge för en vårövertalningskampanj från Wolfsburgslagkamraten Rebecka Blomqvist?

– Jag är väldigt glad att hon varit där, men det som händer nu blir som det blir, säger anfallaren.

Det är svårt att argumentera för annat än att Rebecka Blomqvist, 23, fått en fin start på sitt utlandsäventyr i Tyskland.

Med tre mål på fem ligaframträdanden och en hel del speltid även i Champions League så har den förra Göteborgsanfallaren fått starten hon hade hoppats på i Wolfsburg.

– Nu har jag varit där i några månader och kommit tillrätta. Det känns som hemma så det är bra, säger Blomqvist, när hon möter en samlad mediekår under landslagets onsdagspressträff på Friends arena.

Extra skönt för just Blomqvist dessutom att ansluta till landslaget med en blytung cupseger mot seriesuveränen Bayern München i bagaget från helgen.

Snackat något med Bayernbackarna (Amanda Ilestedt och Hanna Glas)?

– Haha, det klart. Vi pratar som vi gör med alla andra. Men det finns även andra spelare (Chelseaspelare) som slog ut oss (i CL). Alla kommer från olika resultat. Det är som det är men här är vi goda lagkamrater.

”Känner förtroendet”

Steget från damallsvenskan till en av Europas mest framgångsrika klubbar har varit stort men till synes också klart överkomligt för anfallaren.

– I början var det mycket nytt. Det klart det är en skillnad att få spela internationella matcher mot ett lag på högre nivå. Tempot är högre. Aggressiviteten är högre. Men det är ändå skönt att känna den skillnaden, även om jag kommer från en bra miljö i Göteborg också, säger Blomqvist.

Har speltiden varit lika stor som du hade väntat dig?

– Svårt att säga. Det klart att jag alltid vill spela och ville visa att jag klarar av den nivån också när jag bytte lag. Nu har jag också fått spela mycket. Innan tänkte jag bara att jag skulle gå in med rätt inställning och visa upp mig på träning. Nu känner jag förtroende från både tränarna och medspelarna.

Tacksam för stödet

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Något som också hjälpt har varit att ha en vän och landsmaninna i laget. Dock tyder just nu det mesta på att anfalls- och landslagskollegan Fridolina Rolfö blickar mot andra utmaningar till sommaren när hennes kontrakt går ut.

Övertalningskampanj som gäller i vår?

– Haha! Nej, men så klart det varit otroligt skönt att ha Fridolina där. Någon att prata svenska med, som har koll på läget, tar hand om en och också är en god vän. Väldigt glad att hon varit där. Men det som händer nu, det blir som det blir, säger Rebecka Blomqvist.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.