Brwa Nouri: ”Jag ber om ursäkt”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Brwa Nouri är spelaren som kastades av planet.

Det bekräftar han nu.

– Jag ber om ursäkt för det här, säger han till Östersunds egen nyhetssajt Osdsport.

Nu träder Östersunds lagkapten Brwa Nouri fram och berättar ångerfullt att det var han som avvisades från flygplanet.

Planet skulle just lyfta från Bromma mot Kalmar när ett bråk bröt ut. Brwa Nouri kom inte överens med en flygvärdinna angående telefonens flygplansläge och stämningen på plats ska ha upplevts som hotfull. Emma Sandsjö, presskontakt på flygbolaget BRA, beskriver händelsen.

– Han följde inte personalens säkerhetsinstruktioner och var hotfull mot personalen. Säkerheten är vår högsta prioritet och då fick personen gå ut till gaten och lämna flygplatsen.

”Kunde bli ett säkerhetshot”

På vilket sätt var han hotfull?

– Han följde inte säkerhetsinstruktionerna och lydde inte vid tillsägelse. Det upplevde personalen som hotfullt. Det bedömdes också kunna bli ett säkerhetshot uppe i luften.

Hur ofta händer sånt här?

– Det är relativt ovanligt, men händer ett antal gånger per år.

Brwa Nouri: ”Det var jag”

Planet försenades nästan en timme på grund av händelsen.

– Flygvärdinnan gick förbi och frågade om jag hade flygplansläge eftersom jag höll på med telefonen. Hon sa att hon ville se telefonen så verkligen flygplansläget var på. Jag sa att jag redan ärligt berättat att flygplansläget var på. Då gick hon, berättar Nouri för Östersunds FK:s egen nyhetssajt osdsport.se.

Piloten och flygvärdinnan krävde att Nouri skulle lämna flygplanet.

– De bad mig lämna planet och jag skulle inte få åka med. Det kändes orimligt. Men jag hade ju givetvis gjort fel. Jag skulle ha visat flygplansläget om jag hade förstått konsekvenserna.

Nouri: ”Jag är ledsen”

OSD Sport: Enligt flygvärdinnan uppträdde du hotfullt?

– Om hon anser att det var hotfullt att jag inte ville bevisa att mitt flygplansläge var på, som jag redan sagt var på, är jag ledsen för det.

OSD Sport: Hur känns det nu?

– Oerhört tråkigt att det skulle bli så här. Hur jag än uppfattade situationen så gjorde jag ju fel. Jag vill som sagt be flygvärdinnan om ursäkt och även medpassagerarna, flygbolaget och min klubb.

”Både korkat och dumt”

Tidigare under lördagen berättade ordföranden Daniel Kindberg om sin besvikelse över situationen.

– Jag har inte pratat med alla inblandade och bara fått det beskrivet för mig. Men det låter väldigt konstigt och direkt felaktigt av spelaren. Det finns ingen ursäkt att inte följa flygpersonalens uppmaningar. Jag har aldrig hört talats om något mer korkat. Det finns inget försvar för det är både korkat och dumt.

Sen bad ordföranden om ursäkt å hela föreningens vägnar.

– Vi får be om ursäkt till flygbolag och andra resenärer som drabbats. Särskilt om vi försakat oro bland andra. Det här är en attitydfråga och en beteendefråga. Det här är vårt fel som förening och mitt ansvar som ordförande att se till att vi sköter oss ute på resor. Som förening ber vi om ursäkt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.