Så överraskade Donald Trump alla med sitt tal

avKarin Ahlborg

1 av 3

WASHINGTON Hela 78 procent av tittarna var positiva till Trumps tal.

Donald Trump överraskade alla genom att vara värdig och att hålla sig till manus när han för första gången talade inför kongressen.

– Det var inget bra tal för alla som vill fortsätta att se honom som en seriefigur, säger Van Jones som är Obamas tidigare rådgivare till CNN.

I den senaste opinionsmätning gjord av NBC och Wall Street Journal noterades rekordlåga 44 procent för Trump.

Politiska kommentatorer påpekade innan att det här kunde mycket väl vara det viktigaste talet under hela Trumps presidentskap.

Efteråt var många överraskade över den annorlunda framtoningen.

Tittarna blev optimistiska

I CNNs tittarundersökning var så många som 78 procent mycket eller ganska positiva till Trumps tal, 21 procent var negativa.

69 procent kände större optimism efter talet, 28 procent hade blivit mer pessimistiska.

– För de som hoppats att han skulle fortsätta vara en seriefigur var det här inget bra tal. Om Trump fortsätter tala så här kan han sitta i åtta år, säger Van Jones som arbetade för Obama-administrationen och är en känd miljöaktivist.

Burop

Enda gången det hördes en antydan till burop var när Donald Trump tillkännagav att han gett departementet för inrikes säkerhet i uppdrag att starta en byrå, VOICE som ska utläsas Victims of crime by immigrants engagement.

Trump ägnade sedan lång tid åt att hylla de anhöriga till två poliser och en civil ung man som alla dödats av illegala immigranter, som bjudits in till kongressen.

Och när han talat om sina rekordhöjda anslag till försvaret vände han sig till änkan efter Ryan Owens, den soldat som dog på uppdrag i Jemen under Trumps första vecka som president.

”Skillnad mellan tal och verklighet”

Demokraternas minoritetsledare i senaten, Charles Schumer, var inte lika imponerad som många andra.

– Problemet med Trump är att hans tal och verklighet står väldigt långt frå varandra, säger han till CNN.

– Han talar om att rensa upp i träsket och samtidigt fyller han sin regering med miljardärer. Hans tal har inget att göra med vad han gör.

ARTIKELN HANDLAR OM

CNN