Sörenstam i fortsatt ledning

SPORTBLADET

En titel till är på god väg, i så fall den tionde på den amerikanska proffstouren i år. Annika Sörenstam leder LPGA-tourfinalen inför sista rundan. Med söndagens 18 hål kvar att promenera på Trump International Golf Club i Florida leder damgolfens drottning med ett slag före colombianskan Marisa Baena – lördagens stora överraskning – och Lotta Neumann som ser ut att göra en riktigt snygg säsongsavslutning.

Baenas 66 slag – dagens i särklass bästa score – fick henne att avancera i raketfart i fältet. 28-åringen var den ende som lyckades gå under 70 slag.

Neumann, som nyligen tackade nej till jobbet som kapten för Europas Solheim Cup-lag, klättrade mot toppen och segerchansen tack vare en 71-runda.

Sörenstam noterade 74 slag, men eftersom de värsta konkurrenterna efter 36 hål inte spelade särskilt mycket bättre eller klart sämre, gick hon för andra dagen i rad in i klubbhuset som ledare. Totalt står hon på 213 slag.

Sydkoreanskan Han Hee-Won, som gick i ledarboll med Sörenstam, fick även hon 74 slag och är två efter svenskan.

Sophie Gustafson ligger på 17:e plats, sju slag efter Sörenstam. Carin Koch är ytterligare två slag efter på delad 20:e plats.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf