Sarah Palins dotter, 17, är gravid

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

Konservativa republikaner: Det är rätt bedrövligt

McCain-kampanjen tvingades i går kväll avslöja att Sarah Palin ska bli mormor. Skandalen är bara en av flera som framkommit om familjen.
Foto: Foto: REUTERS
McCain-kampanjen tvingades i går kväll avslöja att Sarah Palin ska bli mormor. Skandalen är bara en av flera som framkommit om familjen.

S:T PAUL. Gustav hann inte mer än bedarra innan nästa katastrof drabbade det republikanska konventet.

Vicepresidentkandidaten Sarah Palins 17-åriga dotter Bristol är gravid.

Det tvingades McCain-kampanjen avslöja i går kväll.

– Bedrövligt, säger en konservativ aktivist.

Foto: Foto: AP
väntar UTOMÄKTENSKAPLIGT BARN Vicepresidentkandidatens ogifta dotter Bristol Palin, 17, är gravid i femte månaden. På nätet ryktas det att Bristol redan är mamma – åt sin egen mammas nyfödde son Trig.

Nyheten att Sarah Palin, 44, ska bli mormor om fyra månader slog ner som en bomb bland de delegater och partiarbetare som i går kväll, svensk tid, samlades i Excel Energy Center här i St. Paul för att genomföra den rumphuggna invigningen av det republikanska konventet.

”Ska behålla barnet”

– Det var inte vad man ville höra, säger John Carmichael, gräsrotsaktivist från New York.

– Att flickan ska behålla barnet och gifta sig med pappan uppväger en del för oss med konservativa värderingar, men ändå.

– Det är rätt bedrövligt.

McCain-kampanjen valde att bekräfta uppgiften att 17-åriga Bristol Palin är gravid i femte månaden för att ta död på allt intensivare internetrykten om att Sarah Palins nyfödde son i själva verket är Bristols.

– Det var viktigt att vi fick ut sanningen, säger en av McCains rådgivare till CNN.

– John McCain har hela tiden varit medveten om graviditeten och tycker inte att den på något sätt diskvalificerar Sarah.

Den åsikten verkar motståndaren Barack Obama dela.

– Det här ingen fråga som har med valet att göra, svarade han när han fick frågor om skandalen i går.

Anhängare missnöjda

Men helt klart är att många av de konservativa anhängare som hittills varit omåttligt förtjusta i Sarah Palin inte är helt nöjda. Ogifta 17-åringar ska inte ha några barn, enligt deras världssyn.

Som om det inte vore nog med utomäktenskapliga graviditeter framkom det i går också att Palins man, Todd, gripits för rattonykterhet i sin ungdom.

Och själv har hon anlitat advokat för att kunna bemöta anklagelser om att hon försökt få en före detta svåger i Alaska avskedad av privata skäl.

Publicerad: