Kallas besked – skänker prispengar till Bris

avJacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Charlotte Kalla fortsätter skänka pengar till välgörenhet.

Precis som i fjol går eventuella prispengar från SM-veckan till Bris.

”Det är något jag brinner för”, skriver stjärnan på sin Instagram.

Den 31-åriga skidåkaren har gjort fina resultat så långt under året, men efter det långa träningsuppehållet har det gått lite tyngre för Kalla, som planerar att komma formtoppad till VM i Seefeld som startar den 19 februari.

– Hon har slagits om pallplatserna före jul och det gör hon inte nu. Det saknas lite, helt klart. Hon är inte i form, så är det. Det saknas det distinkta. Det är lite segt och hon får tidigt växla till tvåans växel, sa tränaren Magnus Ingesson.

– Det infann sig aldrig något flyt i åkningen, det kändes som jag åkte med handbromsen i hela tiden. Svårt att få återhämtning och kunna kicka i någon extra växel, sa Kalla själv till Sportbladet.

Skänker bort eventuella prispengar

Just nu befinner hon sig i hemstaden Sundsvall, där hon ska delta i flera olika lopp under SM-veckan.

Och precis som förra året kommer eventuella prispengar som Kalla kör in att gå till Bris, Barnens rätt i samhället – en organisation hon också ingår i ett samarbete med.

”En av de viktigaste saker Bris gör är att de bidrar till ett bättre samhälle för barn, något jag brinner för! Precis som under förra SM-veckan kommer jag i år att skänka ev. prispengar till BRIS”, skriver Kalla på sin Instagram.

I fjol vann 31-åringen hela SM-touren, vilket gav 27 000 kronor. Utöver det vann hon också prispengar för individuella segrar.

Efter SM återstår två världscuphelger innan världsmästerskapet i Österrike drar igång.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN

Guide inför skid-VM i Seefeld 00:49
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM