Man skjuten till döds i Jakobsberg

avTT

Foto: Anders Wiklund/TT
Polisens tekniker på mordplatsen i Jakobsberg i utanför Stockholm.
Foto: Anders Wiklund/TT
Polisen söker efter flera gärningsmän efter en dödsskjutning i Jakobsberg.

En man har skjutits till döds i Jakobsberg nordväst om Stockholm. Polisen larmades om att flera skott avlossats utomhus och har nu inlett en förundersökning om mord. Minst två personer jagas.

– Två personer ska ha setts springa från platsen och försvinna i en svart bil, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Den skottskadade mannen fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. En stor polisinsats pågår för att hitta gärningsmännen.

Skottdramat inträffade vid 19-tiden, bara ett par hundra meter från en närbutik där två skjutningar inträffat de senaste dagarna. Flera personer hade vid 21-tiden tagits in för förhör, men de är inte misstänkta för något, enligt polisen. Enligt Aftonbladet stannade polisen flera bilar på E18 i höjd med Hjulsta för kontroll i samband med skottlossningen. Polisens piketstyrka kallades också in och sökte av ett flerfamiljshus i området och polisen knackade dörr.

Detta är den tredje skjutningen i Jakobsberg sedan i lördags. Under tisdagen besköts en man i den närliggande Ica-butiken i samma område, även då av två personer.

– Det var också en svart bil där. Men det är för tidigt att tala om kopplingar, men det är givetvis något som vi tittar på, säger Anna Westberg.

Den 26 januari inträffade en skottlossning inne på samma närbutik, då en man sköts i benet. Polisen utreder om även den händelsen har någon koppling till dödsskjutningen.